DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Kungsberg

Till Kungsberg åker man för att åka nedför Kungsberget eller så sitter man i något gömsle hos Wildnordic. I ungdomen var det mest slalom som gällde, nu för tiden är det endast Saras gömslen som lockar mig dit.

Påsken är lång och Lena K och jag kände för att "göra något". 

Kollade med Sara om hon hade något förslag. Hennes vattenstation är ju inte igång för säsongen men hon kör ju åtelkamera där och sa att det händer en del. Grävling på natten och vråkar, hök och även en örn har gjort besök där. Vi kunde få sitta där, någon natt hade vi inte lust med så grävlingen valde vi bort. Var upp till henne på fredagen och fick lite genomgång inför påskaftonen så vi kunde ta oss själva upp till gömslet. Påskaftons morgon var det tjockdimma kl 4 då jag åkte hemifrån, tur att man känner till vägarna man åker på en sån här gång. När vi kom upp så hade det börjat ljusna lite smått. Vi lade ut mat och installerade oss i gömslet. På med kaminen och fram med kaffet. Det är ju lite mysigt att sitta där, man vet ju aldrig vad som kan dyka upp. 

Vi hörde korpar och vråkar, ev också örnen under lång tid. Men otroligt vaksamma, de märkte säkert av att någon satt där inne i gömslet. Vråken kom och satte sig ett par meter ifrån oss, jag hann se hur vacker och stor den var när man såg den på så nära håll, men någon bild hann jag aldrig med. Kanske blir dom lite tuffare framöver. Korpen vågade stanna till på en gren en liten stund. Räven smög en bra bit ifrån, den vågade inte heller sig fram.  

Det var sol nästan hela dagen så det blev fint ljus i skogen. 

Det blev ju mest bilder på småfåglarna men vi var ändå nöjda med dagen. Räknade till 19 fågelarter + räv och ekorrar, så underhållning hade vi.

Här kommer bilder på några av dem.

Gokväll ! 

Inlagt 2024-04-01 18:42 | Läst 372 ggr. | Permalink
Jag håller med om att det är otroligt mysigt att sitta i gömsle och bara titta på naturen. Ibland blir det inte så mycket utdelning, men man har ändå haft en fin upplevelse. Gillar dina bilder på korparna och räven som kikar fram. Det är ju inte arter som man fotar så lätt annars.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2024-04-04 18:18
Tack Lena !
Blev förvånad att korpen satt kvar en liten stund, men den vågade inte ta en smakbit av maten.
Räven var både stor och vacker…….och skygg den också.
Ing-Marie
Trevliga möten fick ni i alla fall, där Räven sticker ut extra mycket.. den ser lurig ut! Korpen och Domherren också väldigt fina! Har hört Bofink ett flertal gånger men har inte lyckats se någon än, har också hört ett flertal Rödhakar så dom verkar också ha flyttat hit just nu, kanske dom vänder imorgon, ser ut att bli en del snö då.. Hua!
Hälsn!
Svar från imse 59 2024-04-04 18:21
Tack Jan !
Räven var väldigt stor och vacker, synd att den inte vågade sig fram.
Rödhaken var en av de få fåglar som inte är med i denna räkning, men den kom hem hit för ett par dagar sedan, undrar nu om järnsparven också kommer, de brukar dyka upp ungefär samtidigt.
Ing-Marie
Vilken kanonserie..håller också Räven som topp.
Upplever dock snön i bakgrunden som störig i vissa fall.
HaD/Gunte..
Svar från imse 59 2024-04-04 18:23
Tack så mycket Gunte !
Snö kan vara både på gott o ont 😊
Ing-Marie
Det är verkligen mysigt att sitta i gömslen. Bilden på korparna är mina favoriter. Jag tycker det är en häftig fågel. Hälsningar! Mari
Svar från imse 59 2024-04-04 18:25
Tack Marie !
Korpen är häftig, blev glad över att den satt en liten stund så det blev något annat än bara småfåglar.
Spänningen med gömslesittning är härlig.
Ing-Marie
Wow, så många arter och bra bilder du fick - säkert många fler än vad du visar här. Jag brukar ju nämna din oskärpeteckning, så jag behöver inte göra det igen, fast nu gjorde jag det i alla fall...
Hälsningar, Bjarne



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg