Skriv i gästboken
1 2 3 ... 24 Nästa 
Lena Holm

Lena Holm   
2022-07-26 10:45

Hej,
tack för tipset och att du skrev i gästboken. Det är lätt att missa annars, precis som du också upptäckt. Vi ska kolla in den ikväll. Det kanske även finns avsnitt från fler ställen där vi varit.
Hälsningar Lena

Jan Ehrsson

ehrsa   
2021-09-21 13:21

Hej! Ing-Marie
Nu har jag tittat på dina bilder i bloggen från april och framåt, och som vanligt så håller dom en hög klass och är helt i min smak! Så fina! Från 'kaffebilder' till lommar och härliga bilder från Hjälstaviken, och inte minst Högbo.. Det finns verkligen många motiv.. mest hela tiden! Synd att jag inte gillar tidiga morgnar bara.. 😴
Hälsn! Janne

Jan Ehrsson

ehrsa   
2021-09-15 13:38

Hej!
Ja, jag har tidigare noterat att även du minskat ner din tillvaro på bloggen.. En blogg i månaden.. det låter som en bra inriktning tycker jag, det ska jag kanske prova! Tror det är bra att minska ner på bilder och bildhanterandet så att inte 'lusten' går förlorad.. det tar också ofta lite för mycket tid när man fotar mycket! Man förstår ju att det är mycket folk som besöker naturområdena speciellt på helger i de tider som varit och är! Förmodligen fortsätter det att vara så även framöver, många har säkert slutat att flyga av 'pandemiskäl' men troligen också av 'klimatskäl' så klart.. istället så åker man runt i Sverige och besöker fina platser, och trängs.. Låter härligt med Lofsdalen, men troligen kan det vara lite tomt på fåglar utom de 'stationära' som alltid finns där..

Själv har jag i år 'upptäckt' folks 'reaktioner' på ny eller gammal musik på Youtube, som dom då reagerar på för första gången, det är kul att titta på dom reaktionerna! 😁 Jag har väldigt bra hörlurar till min Apple Imac som jag brukar använda då, här är en härlig 'reaktionsvideo' på ABBA och deras två fantastiska nya låtar, efter 40 års tystnad.. Den här personen har nog världens gladaste ansikte.. https://www.youtube.com/watch?v=q4EAX8Ls5Z0

Ta fram näsdukar.. Tack! Ing-Marie. Hälsn! Janne
Svar: Kul att du gått igenom mina bloggar. Minnet är dåligt, funderade vad du menade med kaffebilder, var tvungen att kolla :-) Skulle ju testa det där med kaffemålning lite mer men det har inte blivit av.
Jag gillar tidiga morgnar om jag väl kommit upp, men det är svårt med klivet upp ur sängen.
Ing-Marie


Jan Ehrsson

ehrsa   
2021-09-14 14:34

Hej! Ing-Marie.. tack för att du skrivit! 🙂

Jodå jag har tagit ett längre uppehåll med bloggen sen mitten på april.. Jag går inte ens in och tittar där längre.. Nån slags bildtrötthet och trötthet på 'sättet' som 'folk' (inte alla) ofta bloggar på har gjort att jag tröttnat, det har jag skrivitt om tidigare redan för några år sen, och det är just att en del 'bloggare' skriver en (eller fler) bloggar varje dag.. och ofta med bara en enda bild i.. (jag menar inte att det är 'bättre' med 20 bilder i varje blogg/som skrivs varje dag, det blir också tröttande..)

Jag brukade tidigare oftast gå in på bloggen på förmiddagen varje dag som det första jag gör efter frukosten, och det har ganska länge visat sig att det nästan alltid är samma individer som först dyker upp i bloggen där och då.. och med nån slags 'pliktskyldig' upprepning så tittar man (jag) på deras bloggar och bilder, och blir på nått sätt 'indoktrinerad' av deras bloggar för resten av dagen.. är känslan! Det stör mig! Sällan är bloggarna så intressanta att jag vill att det ska kännas så.. Numera går jag inte in på Fotosidan det första jag gör, jag läser dagstidningarna istället som jag brukar göra, ibland är jag inte inne på Fotosidan alls.. Jag har bara varit inne på bloggen en gång i juli sen april, för att se hur det ser ut där bland de första bloggarna jag ser, och det var som en kopia på de bloggare som fanns där senast jag var där i april.. man fortsätter att skriva en blogg varje dag med oftast bara en bild i.. vem orkar kommentera/gilla en bild varje dag.. är det förresten inte sånt man gör på 'Facebook'? (har inte Facebook). Jag kände mig på riktigt 'bildtrött', (kommer inte på nått bättre ord..) Andra bloggare bara 'proppar' in massor av bilder i sin blogg, varje dag i stort sett.. Där blir mängden bilder oerhört tröttsamt (även naturbilder..)! Så numera går jag dessutom ut väldigt ofta utan att ens ta med en kamera, det är jätteskönt! Ögon och hjärna behöver inte längre leta motiv.. jag 'tittar' bara istället! Cyklade till Isbladskärret på Djurgården i helgen i fint och varmt väder, men hade ingen kamera med.. bara en 12X handkikare.. Riktigt trivsamt!

Själv brukade jag som mest blogga kanske två gånger i veckan, eller inte ens det. Jag tycker att det borde finnas en gräns/regel på kanske högst 2-3 bloggar i veckan.. nu finns det ingen 'gräns' alls! Och bloggar man inte alls så bör man inte heller kunna kommentera andras bloggar.. Det finns ju ibland en del 'troll' som beter sig illa på bloggen och som är inne och kommenterar, och som själva aldrig bloggar.. och kommer undan med det!

Troligen lägger jag ut ett par bloggar framöver från våren och sommaren (dom härliga Tornseglarna fanns ju här även i somras, men dök upp 2 dagar 'för sent' p.g.a. det kyliga vädret i maj) Och det krävs nog nån slags förändring/begränsning med 'bloggen' för att jag ska finnas där mer än bara högst sporadiskt framöver.. det 'sliter/tröttar' att titta på för mycket bilder är känslan (speciellt 'dåliga' bilder)! Det tar för mycket tid också!

Dessutom har jag 'jobbat' rätt mycket med min lägenhet sen mitten på april, det sammanföll med 'bildtröttheten'.. Har utrymt övre hyllsektionerna på en överfull 'IKEA-bokhylla' och har istället ställt in en 65-tums Sony OLED TV där med 4K upplösning, och med 'bästa' ljudanläggningen därtill.. Men för att få in det så krävs det att 'alla' böcker och annat hamnar någon annanstans, som då blev ett redan överfullt källarförråd.. där det då först behövde rensas och köras (med hyrd bil + ibland cykel) iväg till återvinningen. Så numera har 'ytan' av bra skärmar här utökats med kanske 1,5 kvadratmeter.. Dessutom fick jag Covid 19 fem dagar efter min första vaccinspruta i april.. Den blev som en rejäl influensa med hög feber (40,7° som mest) men slapp lung/luftrörsproblem.. Tappade dock smak och luktsinne i kanske 10 dagar men det är helt återställt numera.. Jag behövde ingen sjukvård och fick min 'andra spruta' planenligt 7 veckor efter den första. Så ihop med min Covid infektion så blir det ju som att jag redan har fått tre sprutor.. Att ha haft infektionen tror jag triggar immunförsvaret mer än vad vaccinet gör! (?) Tycker t.o.m att det var bra att jag fick Covid.. eftersom den inte blev så allvarlig!

Nästan 'komiskt' att jag fick ditt meddelande här just nu.. Jag har i 'närtid' tänkt att gå in på din 'medlemssida' för att titta på dina bloggar sedan april, eftersom jag saknar dina bilder.. 😁 Vissa bilder kan det inte bli för många av.. Det finns även andra bloggare som ändå bör tittas på, så klart! Hoppas dina datorer och skärmar fungerar fint fortfarande.. mina gör det i alla fall, och 65-tummaren (TV:n) visar fantastiska bilder med sin 4K skärm, det går ju även att gå in och titta på 'bloggbilder' med den via internet!

Tack! Ing-Marie. Trevligt! Och jag mår bra men har haft mycket att göra.. trots att jag är 'pensionär' (blir 65 i höst dessutom). Hälsn!

Jan Ehrsson

ehrsa   
2021-01-08 17:58

Hej! Ing-Marie.

Vill bara berätta det senaste/sista (?) ang. min 'trasiga' HP-dator. Min 24-tums 'all in one' dator var bara drygt 1 år gammal när den gick sönder.. Sen var den iväg till Norge efter mycket om och men.. där dom fick byta 'moderkortet', sen fick jag tillbaks den och den fungerade! Men 'webbkameran' som sitter i en liten låda som man fäller upp från baksidan fungerade inte, trots att den var iklickad att fungera i ett medskickat testprotokoll.. fusk med protokollet alltså! Så åkte den iväg på andra varvet till Norge.. där dom har bytt kameran ett par gånger, och en del sladdar men får ändå inte igång den..

'Johannes' (HP) ringde mig i veckan och berättade att man har gett upp.. det förstår jag, det blir en dyr reparation med alla arbetstimmar som läggs ner också, inte bara reservdelar.. Så jag kunde ha fått tillbaks mina pengar helt eller välja en annan dator från HP-store, där Johannes kan få ut 'mina' 14 000:- + 15%, så jag kan välja en dator som kostar c:a 16 000:- från HP-store, och det blir den här: https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=2R2S5EA&opt=UUW&mastersku=2R2S5EA&masteropt=UUW&sel=NTB&

En 17-tums bärbar med högupplöst IPS-skärm, troligen lika skarp som min Imac med Retinaskärm. 16 Gb. RAM minne bl.a. Den här nya HP 17-tummaren har jag också mer nytta av än min 24-tums 'all in one' dator, eftersom jag i somras snabbt köpte en 21,5 tums Imac, där har jag redan en 'stor' skärm! Däremot så behöver jag en 'reserv' för min nuvarande 17-tums bärbara HP, den är nu 7 år gammal och har vissa svagheter som gör att jag inser att den kan nog ge upp så småningom.. Det är med den jag redigerar alla bilder..

Nu får jag istället en ny 17-tummare med bättre prestanda på alla sätt, framförallt skärmen! Och den har också 'Windows-miljö' där mina gamla nuvarande bildbehandlingsprogram fungerar bra med nuvarande 17-tummare, och då borde fungera likvärdigt bra på den nya 17-tummaren, båda har Windows 10 t.ex. men detta återstår att se.. Så det verkar som det slutade likadant för mig som det gjorde för dig.. Hoppas du är fortsatt nöjd med din dator och att det fungerar som det ska!

Hälsn! Janne
Svar: Hej !

Härligt att du också får en ny dator !
Min fungerar som den ska, + att den gamla kämpar på.
Sen är det ju makalöst hur dom håller på, man kan ju undra vad som ligger bakom detta. Tror dom att "vi" skall ge upp ? Några kanske gör det så att det går ihop för dom med nya datorer till oss som inte ger oss :-)
Lycka till med den nya !

Hälsn. Ing-Marie


Peter Dahlén

pdahlen   
2020-11-02 09:50

Hej, var inne och tittade på datorn och blev inte klokare. Jag når Nik via LR, men jag vet inte varför :). Tittade under program och där ligger Nik under mappen Google. Var sedan inne i mappen Adobe och sökte efter Nik och några andra sökalternativ så jag hade inget i mappen Adobe varken från LR eller PSE som länkade till NIK så vet inte hur det hänger ihop.
Svar: Ok. Men det är ju bara av ren bekvämlighet egentligen, jag kan ju lätt öppna det i PSE om jag känner för att använda det.
Men tack för att du kollat.


Peter Dahlén

pdahlen   
2020-11-01 22:38

Hej, nä det är jag inte säker på. Men jag antar att PS har en plugin folder och där placeras NIC på något sätt. Kan inte tänka mig att du behöver installera om den, utan någon typ av exe.fil ska placeras där. Om du ser i programstrukturen för PSE om det finns en mapp för plugin så kan du prova att lägga samma fil i PS filstruktur. Går nog att googla NIC plugin PS. Stöter jag på något i morgon när jag är i datorn så hör jag av mig
Svar: Ok ! Får försöka klura lite. Annars får jag köra i PSE, det är ju inte så ofta jag använder programmet.
Tack !


Jan Ehrsson

ehrsa   
2020-10-26 19:02

Hej! Ing-Marie.
Jag har nån inställning för det här med 'kommentarer' på egna bloggar eller svar från bloggar jag kommenterat, även meddelande från 'gästboken', jag får inga noteringar alls om detta.. får endast 'noteringar' när nån annan har kommenterat en blogg som jag också har kommenterat.. Det blir alltså ganska lugnt på min 'medlemssida'.. vill jag titta på svar på mina kommentarer, eller om jag vill titta på kommentarer jag fått på min bloggar så får jag öppna upp just dom bloggarna och titta! Anledningen är att jag tidigare fått en del stolliga kommentarer från en speciell person här på FS, han är som ett 'troll' ibland, men skriver själv aldrig några bloggar.. Numera raderar jag alla hans kommentarer oavsett vad det står där! Jag läser dom inte ens.. nog om det!

Tack för att du frågar, jodå allt jobb med dödsboet efter min bror har fungerat bra med allt, vi bockar av vartefter med allt som hör till.. Med 'vi' så menar jag min 88 år gamla mor boende i Västmanland nära Norberg, och jag. Hon har en en hel del rutin med det här med att fixa allt som hör till efter att någon gått bort! Själv var jag ansvarig för bodelningen när min far avled 2013, men då jobbade jag dessutom.. det var tufft! Min bror var däremot inte med någonting vid det dödsfallet.. Nu jobbar jag inte längre och det betyder mycket för det hela.. Och 'känslomässigt' så är jag inte så väldigt berörd, vi har inte haft någon kontakt på flera år.. och det beror inte på mig! Tror att han hade fått någon slags 'diagnos' i dagens läge..

Låter som det har löst sig fint med dina datorproblem nu.. men det är inte bra för 'nerverna' med sånt där strul! Vad kul om den gamla datorn forsätter att fungera ett bra tag till. det kan ju faktiskt vara så! Ingen vet hur länge en dator håller.. Jag har själv insett att man måste alltid ha 2 datorer som fungerar, då finns det en reserv när den ena pajar . Själv har jag ingen Smartphone, jo förresten jag tar över brorsans Sony nu.. får se om jag skaffar ett sånt abonnemang till den nu..? Min mobil är en 'knappmobil' man ringer och SMS:ar med och inte så mycket mer.. Den brukar kosta c:a 70:- i månaden, beroende på hur mycket jag ringer..

Just nu har jag 3 fungerande datorer hemma, en 17 tums HP från 2013/14 som jag använder till bildredigeringar, och så en 21,5 tums Imac med fantastisk skärm att titta på bilder med, men jag vet inte om den fungerar med mina 'gamla' bildredigeringsprogram.. men det kommer jag att kolla nån gång! Det är den datorn jag 'surfar' med när det gäller allt! Även 'musen' är fantastisk att surfa med, där man snabbt 'swaipar' (heter det så?) bort en sida åt höger så kommer föregående sida upp istället, det går blixtsnabbt istället för att stega sig bakåt med andra knappar eller pilar uppe i hörnet till vänster..

Sen har jag nu också min eländiga 'allt i ett' 24 tums HP-dator.. fick tillbaks den under sen fredagseftermiddag, och jag drog igång den under natten till lördag, jag hade svårt att sova under den natten, kanske p.g.a allt som ändå har hänt.. Det 'datormässiga' fungerade fullt ut nu precis så som den gjorde innan skärmen slocknade i början på juli! Men! Kameran/webbkameran slutade fungera efter ett halvt år när datorn var ny.. den började 'glappa' på något sätt och slutade att fungera helt! Kameran sitter i en liten egen låda som man 'drar upp' från baksidans överkant på skärmen, sen fäller man ner den när den inte används.. På de andra datorerna så har jag en svart tejpbit som täcker kamerorna, eftersom att utomstående 'hackare' kan ta sig in i datorn och. använda kameran utan att du vet om det.. inte så kul! Med HP datorn kan man istället fälla ner kameran så täcks den av skärmen.. Dessutom så användes kameran för att logga in med, kameran/datorn kände igen mig och jag slapp inloggning med kod.. det fungerade fint tills den gick sönder.. När det hände så orkade jag inte reklamera datorn bara för att kameran inte fungerade.. jag använder inte kameran i några andra sammanhang! Så den fick förbli trasig.. Men när datorn nu gick sönder på riktigt (moderkortet) så vill jag ju få kameran reparerad också, så klart! Och felet på den påtalades också i felbeskrivningen för datorn, ändå så fungerade inte kameran.. trots att kameran var 'ibockad' att den fungerade när man gjorde en kontroll av datorn efter reparationen.. Och det är ju inte så att kameran slutade fungera för att datorn har transporterats hit från Norge.. Den har helt enkelt inte reparerats och inte heller kontrollerats även fast man har 'bockat i' den som kontrollerad.. Fuskjobb helt enkelt! Det är ofta samma med en 'bilservice', det finns massor av olika saker på en bil som ska kontrolleras vid en service, men det fuskas ofta med det.. sånt gör ofta 'biltidningar' tester på där verkstäder efteråt får skämmas för det fuskjobb dom gör.. Det är samma med min inlämnade HP-dator.. det är ett fuskjobb helt enkelt, och så bockar man i att den är testad fast man inte har fixat den..

Som tur är så har jag en kontakt (Marina) på HP:s reklamationsavdelning som jag haft mycket kontakt med, både med mejl och med telefon! Hon ringde mig i förmiddags och frågade om jag har provkört datorn, och jag berättade om det här med webbkameran, tror hon suckade.. Men jag är beredd att skicka iväg den igen för att få kameran reparerad.. jag har ju kvar kartongen! Troligen blir det så, to be continued.. :-) Den här tredje fungerande datorn jag har nu (snart kanske, när kameran väl fixats) får bli min reservdator för min 17 tums HP när den framöver nån gång ger upp, och jag vet inte än om den klarar mina gamla redigeringsprogram, men det kommer provas framöver! Gör den det så är det bra, annars blir det problem.. man får köra JPG direkt ur kameran kanske.. :-( Det blir ofta problem med nya datorer eftersom gamla program inte fungerar längre, samtidigt som det är viktigt att ha lite nyare datorer för dom går alltid sönder förr eller senare.. det vet man! Ursäkta min jättelånga text, men den förklarar min nuvarande situation.. troligen åker min dator iväg ett varv till Norge igen.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!

Peter Dahlén

pdahlen   
2020-10-24 19:38

Hej, kul att höra att det ser ut att lösa sig till något kanske ännu bättre. När det gäller Nik C så använde jag min gamla nedladdningsfil låg under hämtade filer på den gamla datorn, om du nu vill ha en den på den nya. Bara att föra över filen och aktivera den på den nya. Det ser också ut som du kan ladda ner den här också

https://support.dxo.com/hc/en-us/articles/360001439187-Is-it-still-possible-to-get-the-free-download-version-of-the-Nik-Collection-

skulle tro att det blir samma nedladdningsfil, men har inte sett vad man får nu från DXO.

När jag hörde om din datorhistoria, så kom jag att tänka på något liknade som hände mig för över 40 år sedan. Det gällde ifs en bil, men sättet att bli utlämnad åt någon serviceavdelning var liknade. Ett grenrör på min Saab hade spruckit, ett nytt kostade ganska mycket, kanske var det 1500:- och detta var då för 40 år sedan. Grenröret sitter mellan cylinderblocket och avgasröret. Saab hade också ett sportsystem som var både grenrör och avgassystem och var billigare, säg 1200:-. I min ungdom så tyckte jag det var roligare med ett sportsystem än enbart byta ut ett grenrör. Jag köpte sportsystem och monterade det själv hemma, men jag fick det aldrig att passa riktigt, det läckte vid motorn och det gav konstiga vibrationer vid vissa varvtal. Lämnade in bilen till Saab och deras verkstad skulle då montera systemet, detta skulle då kosta kanske 500:-. När jag hämtade bilen var det ingen större skillnad, lika dåligt som tidigare, så in i igen för att de skulle montera en gång till. Det blev igen lika dåligt. Tillbaka till Saab, då säger de att de inte kan montera sportsystemet utan rekommenderade att jag skulle montera originalsystemet istället. Jag hade då gett upp och sa ja. När jag kom senare och skulle hämta bilen så fick jag en räkning till på 1500:- för grenrör och 1500:- för ett nytt avgassystem. Jag hade då betalt 1200 + 500 + 1500 + 1500 + att jag hade varit utan bil i totalt 3 dagar och all tid jag hade lagt ner. Och kan du tänka dig de vill inte kreditera sportsystemet och monteringen fastän varken jag eller de själva kunde montera det.jag ville ju inte heller betala ett nytt avgassystem för mitt gamla fungerade ju, men det hade jag ifs slängt. Om jag inte betalade räkningen på 3000:- så fick jag inte ut bilen, jag var så förbannad så det nästan rök om mig. Jag började skriva brev till Saabs företagsledning mm, och efter någon vecka ringde någon och sa att jag skulle få tillbaka alla pengar förutom för ursprungsfelet, grenröret de 1500:-. Det slutade med att jag fick tillbaka 3200:- vilket på den tiden var som man fick ut som månadslön, det var ju inte småpengar.

Hälsningar
Peter

Bo Kärker

bokada   
2020-08-30 17:20

Hej!

Läste om dina Datorproblem - SÅÅ trist!
Kan bara lugna dig med mitt problem - min i7 HP LapTop dog ut fullständigt...
Lämnade in den hos den lilla lokala Datorfirman som finns kvar i Söderhamn,
med uppmaningen att blir det för dyrt - kan du höra av dig!

Kommer in 1 månad senare och frågar vad som händer - jag har en Stationär Dator hemma,
så jag har inte funderat så mycket på den lilla Widescreen HP:n...

Då säger han; - Den är såld till en kund!!!

VAA! Utbrister jag i förtvivlan! Vad F_N säger du!!! Du skulle ringa!!! INTE sälja!!!

- Du måste vara TYDLIG! Säger han och ler...

Som kompensation får jag en risig Acer i5:a - för han vägrar medge att det var en i7:a...
Jag orkar INTE bråka - men han har servat mig bra förut - men det är nog slut med det...

1 2 3 ... 24 Nästa 

Epost