DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Utter

Det blev ett besök vid Bysjön, Lena K´s favoritställe i onsdags. Tomt på fåglar ännu men så kul att få se uttern. Den var riktigt nära när vi kom men hann dyka innan vi fick upp kamerorna. När den dök upp nästa gång så var det naturligtvis en bra bit bort. Så man får ju beskära bilderna en del. 

Dagen efter var jag bara ute och åkte i det vackra vädret, hamnade vid ett skådarställe där de stod och spanade efter snösparvar. Hade dom inte sagt vad det var så hade jag nog först trott att det började snöa men när de kom närmare så såg man ju nästan vad det var, eller :-) 

Gokväll ! 

// Ing-Marie

Inlagt 2024-03-10 19:36 | Läst 265 ggr. | Permalink
Hej,
Så kul att se. Tack.
Ha det gott
Bob
Svar från imse 59 2024-03-12 21:49
Hej ! Alltid mysigt att få se en utter.
Ing-Marie
Kul med utter för jag har bara sett den på väldigt långt avstånd här hemma. De är inte lättfångade direkt. Snösparvar har jag fotat för många år sedan men då var de på marken och man kunde faktiskt se vad det var :-)
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2024-03-12 21:51
Ja, det är ju inte varje dag man får se den, synd att den antagligen drog iväg till det öppna vattnet på andra sidan.
Min första snösparv fotade jag vid en matning i Högbo för många år sedan, hade ingen aning om vad det var då, så jag har faktiskt sett den på närmare håll :-)
Tack Lena !
Ing-Marie
Tur den kom upp på isen annars liknade det Nessie i LochNess ;)
HaD/Gunte..
Svar från imse 59 2024-03-12 21:48
Ja, eller hur :-)
Tänkte lägga den bilden ( den andra ) som puffbild och skriva något om just detta men det rann ut i sanden.
Tack Gunte !
Ing-Marie
Oj vad fint! Utter har jag aldrig sett, annat än på Skansen.. Däremot har jag sett spår efter dom när de har åkt 'kana' på lätt snötäckt is eller nära en is när jag åkt skridskor men aldrig ofta, tvärtom! Snösparvar är väldigt fina, speciellt i flock och gärna många! De gör sig bra på bild! Såg dom ibland ute i ytterskärgården på de yttersta öarna i skärgården, som jag ibland besökte även sent på hösten ibland.. En annan och svunnen tid helt enkelt!
Hälsn!
Svar från imse 59 2024-03-12 21:54
Tack Jan !
Har sett den här ett år tidigare och en gång i Gysinge. Alltid trevligt när den visar sig.
För många år sedan fotade jag en snösparv vid matningen i Högbo. Det var före innan jag blev intresserad av fåglar så jag hade ingen aning om vad det var innan jag frågade någon kunnig. Ovanligt att dom vistas vid en matning. Man ser dem ju oftast i stora flockar
Ing-Marie



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg