DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Dimfrost

Tisdag fm har vi vår akvarellcirkel. I morse var jag i valet och kvalet om jag skulle hoppa över det och åka ut med kameran i stället. Orsaken var dimma och allt var pudrat som med florsocker. Men jag tog mina målarsaker och åkte iväg.  Efter en timmes målande fikar vi och efter det så kände jag att jag inte kunde koncentrera mig på målningen mer så jag åkte hem efter kameran och lite varmare kläder. 

Men det var väldigt lokalt, åkte ut från stan och kollade runt men där var det inte alls vitt på träden överallt. Som vackrast var det naturligtvis där man inte kunde stanna.

Börjar med fem mobilbilder, den första tog jag på väg ner före målningen.

Storgatan, gamla bruket

Vidvinkel från mobilen

och en mobilpanorama

Sandvikens kyrka, just innan jag stannade så lyste solen så vackert men hann inte fånga det då.

Vid Öjaren var det skridskoåkning, man kan se några långt där borta och någon stod och fotade, vet inte vad han väntade på. Populärt att fota norrsken härifrån men det kan man ju inte stå och vänta på mitt på dagen :-) 

Beskuret så ser man åkarna bättre. ( Jan E känner nog igen sig :-) ) 

Sen blev det lite blandade bilder, svårt att få till några bra utsnitt 

Testade lite "dragare" men var lite stressad då jag inte stod så bra till med bilen. 

I dag är det grått och trist igen så jag är glad att jag valde att åka ut en sväng i går.

  // Ing-Marie

Inlagt 2024-02-28 15:18 | Läst 438 ggr. | Permalink
Jättefint, mobilen räcker långt nuförtiden, särskilt om nå´n som kan foto håller i den! Fin serie och vilket härligt väder. Härnere har vi i princip inget snötäcke längre, bara trista, smutsiga vallar och högar av gammal snö.
Svar från imse 59 2024-02-29 00:24
Tack så mycket Björn !
Så sällan jag har vidvinkel med mig så då får mobilen ersätta.
Har oftast 300 0ch 70-200 med mig på olika kameror.
Här är ganska mycket snö kvar men väldigt smutsigt och fult, förutom en stund i går då.
Ing-Marie
Fin bildserie. Gillar speciellt bilderna mot slutet när du gått närmare och gjort ett tightare utsnitt.

Hälsningar Jörgen
Svar från imse 59 2024-02-29 00:25
Tack så mycket Jörgen !
Det är nog lite mer min grej, att fånga tightare utsnitt.
Ing-Marie
He he, vad fint! Ja, 'Öjaren i mitt hjärta'.. Gärna ihop med Lundbosjön straxt norr om Öjaren, som ibland gick att befara via åkning på 'Trollrikekanalen' (tror jag den hette), annars fick man promenera dit.. Det är en skaplig runda i underbar 'skogssjö' miljö! Nån gång kanske jag gör en blogg om Öjaren, från mitt skridskoperspektiv, har ju en del bilder..

Bra bilder du fick till här och även mobilbilderna, de tillför mycket när man kanske har ett tele på den 'riktiga' kameran, anar riktigt bra redigering med dom bilderna här, men de sista på träden sticker ut extra! Jättefint djup i dom bilderna!
Hälsn!
Svar från imse 59 2024-02-29 00:30
Tack så mycket Jan !
Om du menar mobilbilderna så är dom inte redigerade alls, eller menar du de "riktiga" bilderna ? så är det inte såå mycket gjort med dom heller.
Ja, så kul det skulle vara att se lite bilder från Öjaren, ser gärna en blogg på det :-)
Ing-Marie
ehrsa 2024-02-29 12:20
Aha, ja jag menade mobilbilderna, tror din '13' nog är lite bättre än min 12:a.. Och så ska det ju vara! Om det är blå himmel i mina mobilbilder så kan det behövas dra ner lite på det blåa har jag upplevt.. Det ser inte riktigt naturligt ut, men det går utmärkt att justera i efterhand så klart, även beskära gör jag lite då och då, speciellt panoraman har mycket utrymme för beskärning och ändå bli skarpa, de innehåller mycket pixlar!

Lite Öjaren bilder finns ganska nära i mina tankebanor, problemet är att det blivit så mycket nya bilder nu med det nya objektivet.. senast för 1 timme sen när jag såg från balkongen att Kråkor mobbade nånting.. som visade sig vara en vuxen Duvhök ett par fastigheter bort på ett tak, fick så många bilder jag ville på det motivet så jag t.o.m. tröttnade, det kändes att objektivet ändå väger en del.. Tror att bilderna blev helt ok, men har inte kollat det helt än!
Hälsn!
Hej Ing-Marie,
Du vet att jag tycker att du är en mycket skicklig fotograf så också här. Den sista bilden är jag tveksam för men de före den är så smakfulla och nytänkande.
Ha det gott
Bob
Svar från imse 59 2024-02-29 00:31
Tack så mycket Bob !
Inte alla som gillar det lite abstrakta men kul att släppa loss från det "vanliga" lite :-)
Ing-Marie
Jag förstår att du övervägde att ge dej ut med kameran när det var så fin rimfrost. Men du fick några fina bilder även efter målningen. Puffbilden tycker jag är magisk med ljuset på stammarna men mobilen klarar också flera motiv alldeles utmärkt.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2024-02-29 00:33
Tack så mycket Lena !
Efter en del letande så stannade jag till just för jag såg ljuset på stammarna här.
Har ju nästan alltid bara 300 och 70-200 med mig på två kameror så vill jag fånga större vyer så får mobilen duga.
Ing-Marie
Så otroligt vackert med frosten på träden! Du prioriterade säkert helt rätt. Kul att du slutar med en spännande ICM-bild också.
Hälsningar, Bjarne



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg