DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Långängarna

I går kände jag att nu får det vara nog med bilder på siskorna. Skönt väder och mera snö hade det kommit. Så jag bestämde mig för att åka till naturreservatet här i närheten, Nackdelen är att det är väldigt mörkt där men man får ju skruva upp isot. Bilderna kändes inte som det viktigaste heller, bara skönt att få andas lite skogsluft.

De första två bilderna är från mobilen. Övriga är fotade med Z8 och 300 mm

Den orädda svartmesen var ivrig, jag hann knappt lägga ut lite mat förrän den surrade runt huvudet på mig

Talltitan kvittrade på hög volym, fattar inte att en sån lite kropp kan "skrika" så högt. 

Sen har vi ju den som man kanske tycker är roligast att träffa på, den lille punkaren tofsmesen. Lite fundersam här, "-vem är du då ?"

Såg något mysko i grantoppen framför mig, det tog ett par sekunder innan jag såg vad det var, i samma veva så hörde jag alla dennes kompisar, de kvittrar så behagligt. 

De var väldigt närgångna, och som vanligt svårt att hinna fota. Och är det sex stycken som kommer på en gång så vet man inte vem man skall fokusera på.

Alla dessa 4 arter som jag fotat i dag har verkligen fart i vingarna, inte stilla många sekunder. Ovant då siskorna sitter kvar på platsen och äter.

Gokväll !

// Ing-Marie

Inlagt 2024-02-15 20:18 | Läst 354 ggr. | Permalink
Du fixade alla fyra fartfyllda arter som hör till de roligaste småfåglarna att fotografera på en resa, snyggt! De är alla bedårande söta. Miljön i dina bilder är verkligen fin, med all snö i skogen. Visst är det roligt med den typ av actionbilder man kan ta med nya kameran. Är det mörkt får man höja ISO men snart kanske det blir lite sol, vi går i alla fall åt det hållet.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2024-02-17 16:06
Tack Lena !
Funkar bra när man kan lägga frön på snön så man får dom dit man vill. Helst hade jag velat ha fröna högre upp så jag fick lite ljus i bakgrunden men man är för kort i rocken ibland.
Är grymt nöjd med kamerans snabbhet. Hade ju lite ångest först över att den var lite väl dyr ( även om jag nu fick ett väldigt bra pris ) men ångrar för allt i världen inte köpet.
Ing-Marie
Mycket fint här! Själv ser jag i stort sett bara Blåmes och Talgoxar här i närområdet när det gäller 'mesar'.. Tror jag sett Entita 1 gång på 20 år, och Stjärtmesar för kanske 7 år sen, men då var det invasion av dom.. Men igår såg och fotade jag äntligen Domherrar, det är 2 år sen senast vad jag minns.. Det finns nästan inga barrträd här, det tror jag är orsaken till 'bristen' på just mesar!
Hälsn!
Svar från imse 59 2024-02-17 16:08
Tack Jan !
Har aldrig sett varken tofsmes el tita här hemma och då har jag ändå små skogsdungar i närheten. Så de trivs nog bäst i storskogen.
Såg även domherrar den här dagen men de är så skygga så det blev inga bilder på dom.
Ing-Marie
Trevligt att få se bilder från Långängarna jag är där en gång i veckan med mat har inte sett en stjärt mes på hela vintern du fick så fina bilder fast det är ganska mörkt där är ljusare på för middagen MVH Lennart Pettersson
Svar från imse 59 2024-02-17 16:12
Tack Lennart !
Det var mitt första besök den här vintern. Tror att du precis kommit därifrån när jag kom för jag såg färska spår i snön.
Jag har fått för mig att stjärtmesarna är på hugget lite senare på dagen, här kom dom strax efter kl 14 och de gånger jag har sett dom här hemma så har det också varit på em. men det kan ju vara tillfälligheter.
Ing-Marie
Det är underbara bilder, särskilt den lille punkaren. De små i skogen är fantastiska vintertid som håller sin balans mellan exakt energiintag, exakt energiåtgång och exakt vikt. Minns när jag vinterpromenerade i Norges kallaste skog och såg på de små svarta, funderade på vilket underverk de var, i sig själva.
Svar från imse 59 2024-02-20 12:13
Tack så mycket !
Skogsfåglarna är mysiga, och så kul att de är så orädda.
Ing-Marie
Mycket vackra bilder och härliga fåglar med karaktär. De passar bra i vinterlandskapet tack vare mest svart och vitt i fjäderdräkten. Toppen!
Hälsningar, Bjarne



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg