DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Jag kan ju inte låta bli

Vet att jag börjar bli tjatig nu med mina bilder på gråsiskorna. Nu har de varit här i ca en månad och jag kan inte låta bli att gå ut lite då och då för att fota. Man har ju all tid i världen nu när man är fritidmiljonär :-) Försöker med lite olika tider på dagen, och även stå så att jag  får lite ris och barr framför linsen så det blir lite omväxling på bilderna. Vissa dagar nästan regnar det siskor från träden, då blir det mest bara rörigt, Stundtals är dom färre, då är det lättare att se vad som komma skall.

Plötsligt ser och hör jag något bekant längre ner på tomten, så glad jag blev när dessa kom förbi. Men som vanligt är det bara en snabb visit innan de drar vidare. Hann med några bilder.

Vet inte varför siskorna skall ha samma frö, här ser man hur den försöker ta ett frö ur näbben, men när den inte lyckas så tar den till klorna. Det är i alla fall vad det ser ut som.

Från början hade jag maten på havrekärven som var täckt av snö ( från tidigare bloggar ) Ville ha något högre, bekvämt avstånd från altanen. Hittade en bit takplast nere i källaren, som jag buntade ihop med buntband, lade en liten platta ovanpå, sen lite snö på det. Hade ju ingen bild på hur det ser ut så jag tog en lite snabbt nu i mörkret med mobilen

Inte så vackert kanske men det fyller sin funktion. Grannen trodde att jag gjort en isskulptur :-) 

Några bilder med ris i förgrunden

I går hann jag se höken svischa förbi, snabb är den ju så jag hann bara med en bild på långt håll när den drog iväg ( mycket beskuren bild ) Den hade inget i klorna 

Det blev tomt med fåglar en stund men snart vågade de sig tillbaka igen.

Några bilder i  eftermiddagsljus får avsluta. Ser ni spöket nere i vänstra hörnet ? 

Känner jag mig själv rätt så blir det nog några flera bilder i veckan, i morgon skall det snöa, det blir ju lite omväxling :-) 

Gokväll !

// Ing-Marie

Inlagt 2024-02-11 21:38 | Läst 431 ggr. | Permalink
Dina gråsiskor är ju perfekta modeller! De tre sista bilderna är bevis på det + alla andra du visat oss. Gillar din lilla kreation av takplast. Det behövs inte så avancerade grejer när man fotar småfåglar. Om man dessutom kan utnyttja snö som dekoration blir det ännu enklare att få till en fin fotoplats. Vi hade hundratals gråsiskor ett år och de ville bara ha hampfrö. När de var slut drog hela flocken vidare.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2024-02-12 15:06
Tack Lena !
Det blir som ett gift att man måste ut för att kolla läget. I dag blev det invasion stundtals, men jag höll mig ifrån att fota. Grått, kallt och trist.
Var endast ut med mera frön, här är det skalade solrosfrön som gäller.
Ing-Marie
Gillar speciellt den sista, fina bilder.
/Affe
Svar från imse 59 2024-02-12 15:06
Tack så mycket Affe !
Ing-Marie
Hej,
Den sista bilden är ett naturen konstverk. Den bilden har du gjort mästerligt.
God natt
Bob
Svar från imse 59 2024-02-12 15:07
Tack så mycket Bob !
Den bilden blev jag riktigt nöjd med.
Ing-Marie
Spännande och intressant att se. Gillar bilderna!
Svar från imse 59 2024-02-12 15:07
Tack så mycket Morgan !
Ing-Marie
Dina siskor är som godis.. Man vill bara ha mer! Så fortsätt gärna, snart försvinner dom antagligen och 'andra' motiv får ta vid.. Kanske 'dansar' dom bara.. eller imponerar på honor..? Utgår frän att det mest är hanar som beter sig.. Mina siskor har jag inte sett på ett tag nu, nere i/vid Alträden vid Tantobadet. Trevligt med Stjärtmesar också, det är nog 7 år sen jag såg såna här.. tyvärr! Riktigt fina bilder här överlag! Hade själv en Sparvhök utanför mina fönster som låg och skruvade en bit upp för två dagar sen, men insåg att jag hinner inte få nån bra bild på den.. och lokala duvflocken hade redan tagit höjd för att undvika en attack från den! Oftast är det den flocken som gör mig uppmärksam på att det troligen finns en hök i närheten, och det stämmer ofta! Hälsn!
Svar från imse 59 2024-02-12 15:29
Tack så mycket Jan !
Godis, kul jämförelse. Vet inte varför dom håller på som dom gör. Är dom få så ser man att det är vissa individer som bara vill vara "herren på täppan". Vet inte om hanarna är värre. Kråkorna hinner inte varna när höken är på gång men däremot hör jag ( och förhoppningsvis alla småfåglar ) när det är en katt som lurar i buskarna, då skriker kråkorna med sitt speciella läte.
Ing-Marie
Det är väldigt fint, särskilt i motljus.
Svar från imse 59 2024-02-20 12:11
Tack så mycket Stefan !
Ing-Marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg