DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

I går kom den......

......den första snön

Kul att det kommer lite snö innan alla löv har fallit av. Även om man inte vill ha vinter just nu så kan man trösta sig med att det bara är kortvarigt.

Så det blev att gå ut och ta några bilder innan det försvann. 

Vid matningen var det full fart.

Tyvärr har de bråkiga grönfinkarna dragit så det går inte så vilt till där ute nu.

Gråsparven ser lite frusen ut.

I rönnarna mittemot så har det varit invasion av björktrastar i flera dagar, men i dag såg jag att de flesta bären var uppätna. Lite synd om sidensvansarna om dom inte hinner med. En koltrast fastnade också 

Just nu i  denna stund så är allt det vita borta.

Gokväll ! 

Inlagt 2023-10-20 20:14 | Läst 649 ggr. | Permalink
Fina bilder från din matning men det är nog ändå puffbilden som jag gillar mest. Ibland blir ett ganska enkelt motiv en fullträff och det tycker jag att den är. Det snöade även hos oss men jag hann inte hem innan det blev mörkt och sedan försvann det mesta av snön under natten (tack och lov).
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2023-10-21 09:07
Tack Lena !
Såna här gånger är det ju en fördel med att vara pensionär, man kan gå ut med kameran mitt på dagen.
Har fotat rätt många bilder på trastarna under veckan men svårt att få till något bra. Så puffbilden här är nog den som jag blev mest nöjd med.
Ing-Marie
Fantastiskt snygga bilder med trastarna i trädet..
Livar upp med lite flingor.
HaD/Gunte..
Svar från imse 59 2023-10-21 09:17
Tack så mycket Gunte !
Här föll flingorna perfekt för att det skulle bli bra på bild.
Ing-Marie
Helt klart vackert med lite snö, betydligt bättre än den blåst vi har här nere. Riktigt fin serie
Svar från imse 59 2023-10-21 09:20
Tack så mycket Peter !
Det var med blandade känslor när man tittade ut och fick se snö.
Fotoögat blev ju glad men för övrigt var det inte så positivt.
Hörde på nyheterna nu om stormen neråt, usch !
Ing-Marie
Väldigt fint här! Har nog alltid tyckt att oktober oftast är den vackraste månaden att fota i.. Med chans till lite snö dessutom, som gör bilderna ännu lite bättre, som här! Första snön kom här också samma dag, det kändes lite tidigt, men den 'fastnade' aldrig nånstans! Har också haft en större flock med Björktrastar här i närområdet, som just sitter och kalasar på Rönnbär, det finns mycket Rönnbär i år! Samtidigt så tittar jag efter Sidensvansar i samma träd, ibland har det hänt att jag sett 'svansar' i samma träd men inte nu.. Däremot råkade jag fota en mindre flock med Sidensvansar här för tre dagar sen, fast jag visste inte om det just då, dom var för små i bild! Detta såg jag först dagen efter hemma i datorn.. Den mindre flocken flög precis efter den större flocken Björktrastar som jag nämnde tidigare, men kunde inte se att det var Sidensvansar på min display 'där ute', i datorn såg jag 'bara precis' den gula linjen längst ut på stjärtfjädrarna och även det röda ytterst på några vingfjädrar det kändes fint, nu vet jag att dom varit här åtminstone.. Även förra året såg jag dom här redan i oktober, och fick då fina foton på dom! Nu kommer jag hålla utkik mer efter dom, speciellt där det också sitter Björktrastar!
Hälsn!
Svar från imse 59 2023-10-22 10:29
Tack så mycket Jan !
Bland bilderna jag tog tidigare i veckan på alla trastar så fanns det ett par sidensvansar, men det verkar som att det är trastarna som bestämmer.
Den roligaste perioden att fota svansarna brukar vara feb - mars, då accepterar de äpplen som man kan bjuda på.
Ing-Marie
Det är jättevackert med snö och höstfärger. Det händer inte så ofta, men fint när det inträffar. Toppenfina bilder på fåglarna också. De är så bra alla att jag inte kan välja någon favorit.
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2023-10-22 10:32
Tack så mycket Bjarne !
Trots det vackra så känns det ändå skönt att det blev väldigt kortvarigt med snön.
Ing-Marie
Grattis till snön, även om den kanske är väck nu. Du får fina spännande fågelmatningsbilder och det är som du säger - grönfinkar tar sin plats! Tredje är fint fågelbråk, men bilden på björklöven gillar jag bäst, mycket stämning och vackert.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg