DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Norrlandet

I går blev det en utflykt efter Norrlandet, sambon tyckte det räckte med turer i svamp och bärskog nu, så han ville in mot Gävle och Bönan. 

Kameran var med naturligtvis, kanske kunde man få se en havsörn segla över vattnet men det var ganska dött med fågellivet. Storskrakar en häger och svanar fanns det så dom fick vara med på bild.

Det var otroligt mycket havtorn, jag har aldrig plockat det. Hade en liten bytta i bilen och tänkte att jag kan väl plocka en liter. Men det var svårt, taggiga buskar och bären satt stenhårt så jag gav upp efter ca en dl :-) Och det var väl inte rätt tillfälle heller, kanske återvänder och gör ett till försök under andra förutsättningar.

Sambons kompis som har en stuga i Bönan var inte där, men han hade hjälp med ansning av gräsmattan av den här kaninen. Den var också utsatt för myggen ser man vid förstoring. Annars fläktade det vid vattnet och jag var glad att slippa myggen för en dag.

Utvalnäs.

Skärgårdsrestaurangerna har ju bara öppet på helgerna nu i september så matsäck var nerpackad. För mig blev det räkmacka och sambon hade ost och pastasallad. Smakade utmärkt i vacker miljö

Ofarlig eller ej så spelar det ingen roll om man har ormfobi, men här var jag lite kaxig då jag stod på en brygga. 

Den lipade lite innan den förvann bortåt.

Åkte lite småvägar och hamnade på Eskön, där växer husen upp som svampar ur jorden. Så mycket det byggs överallt men inget jag tänker på att fota. Spanade ut lite från hamnen, såg något vitt långt där ute bland stenarna. Såg i kameran att det var skarvar som hade ockuperat en speciell sten där. Mycket problem med skarvar här efter kusten. 

Beskuren

Det mulnade på och regnet kom just när vi skulle stanna för kaffe så det fick vi ta när vi kom hem.

( bilderna är fotade med Nikon D500 + 300 och Ipone 13 ) 

// Ing-Marie

Inlagt 2023-09-13 10:44 | Läst 627 ggr. | Permalink
Fin bildsvit med härliga bilder. Havtorn till flygande fåglar över vatten. Men ormen! Wow! Vad snyggt fotograferat!
Svar från imse 59 2023-09-14 09:05
Tack så mycket Jocke !
Det var ju synd att jag inte såg ormen när den kom. Hade jag sett den innan den simmade under så hade jag kunnat få bilder på den framifrån. Men det var ju ändå kul att den visade sig just när vi stod där.
Ing-Marie
Så är det med utflykter, man vet aldrig, men du fann ju en hel del! Storskrake t.ex. och snok inte minst! Havtorn blev fint på bild, har det inte hemma alls, men har hört om eländet att plocka det, så vid tillfälle köper jag det i en frusen påse på LIDL. Marmelad på havtorn, rabarber och vanilj blev succé. Jag misstänker att haren möjligen kan vara en kanin, men vad gör det? Strålande resultat på en utflykt, särskilt snoken.
Svar från imse 59 2023-09-14 09:08
Tack Stefan !
Bildmässigt så gav utflykten mer än vad jag hade trott.
Marmeladen lät spännande.
Visst är det en kanin, har ändrat det nu. Rätt skall vara rätt :-)
Ing-Marie
Mycket trevligt, gillar verkligen omväxlingen på motiv! Snoken på slutet blev verkligen extra bra! Har en gång sett en Snok som kom upp från 'djupet' med en liten fisk i munnen, kanske var det en 'spigg'.. Tyvärr blev den inte fotad, den sågs i Stockholms skärgård i ett extra 'tätt' (med öar) område.. Själv såg jag min första Ägretthäger för 2 dagar sen, uppe hos morsan i Västmanland (inne i 'svinsmittskydds området'), den flög rätt lågt rakt över hennes tomt.. troligen mellan ett par sjöar med den riktning den hade! Tyvärr ingen kamera i handen, istället en större häcksax..
Hälsn!
Svar från imse 59 2023-09-14 09:26
Tack Jan !
Det blev en trevlig utflykt och kul med lite varierande motiv med hem.
Så trist med svinen, stackars de som vill gå i bär och svampskog den här tiden.
Det finns visst gott om Ägretter nu. Åker ner till Hjälstaviken på söndag, då kanske någon fastnar på bild. Skall visst vara väldigt många där nu.
Du får vara nöjd med att du gjorde mer nytta med saxen än med kameran :-)
Ing-Marie
Vilken härlig blandning av fina bilder! Havet är alltid trevligt och speciellt tycker jag. Kan tänka mig att lunchen smakade extra bra. Härligt.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2023-09-16 09:12
Tack så mycket Johnny !
Det blir allt för sällan av att åka ut dit, trots att det är så nära. Lunchen smakade utmärkt.
Ing-Marie
Många trevliga bilder spännande med snoken också.
Kaninen var väldigt söt och jag tycker bilderna på snoken var toppen när den är ringlad som ett S. Den är ju helt ofarlig :-) Platserna som ni besökte känner jag väl igen namnen på från min uppväxt i Gävle, men det är svårare med vyerna. Eskön har jag minnen från men skulle antagligen inte känna igen mej om de bygger en massa nytt där. Bönan brukade vi åka och bada, samt köpa böckling. Din lunch ser mycket godare ut. Trevligt att få se din sambo på bild, tror inte han varit med förut eller så var det länge sedan (eller jag har missat det).
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2023-09-16 09:20
Tack så mycket Lena !
Det finns ju en hel del vackra platser där ute. När jag åker ut själv så blir det sällan åt det där hållet så det var kul med lite "omväxling".
Håller helt med dig angående maten. Han äter varken skaldjur eller kött så där fick det duga med ost. Han håller sig till fisk och vegetariskt, så han får skylla sig själv :-)
Han har nog varit med på bild någon gång, men det är nog längesedan nu.
Ing-Marie



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg