DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Dåligt val av boplats

När jag lästa Lena H´s blogg där hon skrev om att hon stod nära ett bo så kom jag på att något liknade hände mig i slutet av Juli.

Var i Högbo och traskade efter en asfalterad "stig" som är ett skidspår med konstsnö när den tiden beger sig. En lövsångare fick min uppmärksamhet, den betedde sig lite mysko runt mig men poserade villigt så det blev några bilder på den.  Sen fick jag syn på att den landade på backen, nära den asfalterade kanten. Var ju tvungen att närma mig för att se vad det var. 

Då låg det en hög med ungar där, inte många dagar. 

Drog mig därifrån så fort jag fattade att den hade ungar. Den hade då inte valt den optimala platsen, får hoppas att det inte kom någon och förstörde för dom.

  // Ing-Marie

Inlagt 2023-09-06 21:09 | Läst 545 ggr. | Permalink
Mej OJ! Det där var ju inte ett så smart ställe att lägga sina småttingar på. Även om de är väl kamouflerade räcker det ju med ett rovdjur med näsa så är det kört. Observant av dej att hitta boet utifrån fågelns beteende.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2023-09-08 09:03
Ja, man blev lite bekymrad när man såg de små ligga så oskyddade.
Men som tur är så går det en grusväg bredvid denna asfalterade slinga och det är där de flesta går, även de med hundar som man får hoppas är kopplade.
Ing-Marie
Men jösses hoppas de klarat sig. När man studerar djur lär man sig mycket och blir uppmärksam på beteende.
Jag var i högbo bla när jag skulle kolla vattenmängden som är rekordmycket i gysinge /gävle och upp.
Tyckte mycket om stället.
Överj*vl*gt med mygg
/N
Svar från imse 59 2023-09-08 09:11
Man hoppas ju att det slutade bra. Som tur är så finns det en grusväg jämte denna slinga där de flesta går.
Högbo är en pärla, men otroligt med vatten där nu, och här i trakten är det så mycket mygg så det går knappt att vara ute vissa tider.
Skulle försöka rensa lingon ute på gräsmattan i går, men det var bara att ge upp
Ing-Marie
Det var en riktigt olycklig plats för de små dunbollarna att befinna sig i. Klumpiga fötter eller känsliga nosar kan ställa till det. Får hoppas det gick bra. Du fann dem genom att iaktta den vuxna fågeln, annars är de rent omöjliga att se för den som passerar.
Svar från imse 59 2023-09-08 09:16
De var verkligen camouflerade. Många som passerar där, men de flesta går på grusvägen som går parallellt, men det finns ju fyrbenta som känner vittringen. Jag vet inte hur det gick, men vi säger att det slutade lyckligt :-)
Ing-Marie
Sedär ja. Chansen att de överlevde är väl lika med noll antar jag bland alla rovdjur/rovfåglar/människor/fordon/ hundar & katter =/
Fina bilder Ing-Marie. De ser ju ändå ut att vara väl camouflerade så man kan ju hoppas :)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg