DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blandat

Det har mest blivit bloggar från specifika tillfällen den senaste tiden. Men det blir ju några bilder däremellan också, även om kameran inte är med lika mycket nu som förr.

Skall följa reglerna denna gång och skriva texten under bilderna. Jag har gillat att läsa texten först och sedan sett bilden, men det kanske känns lite bakvänt för många då nästan alla skriver texten under bilden, vilket är det "rätta".

Här har dom hungriga talgoxungarna just kommit ut från holken

Några bilder på midsommarfina travare

-Fota inte bara hästarna, jag vill också vara med på bild

Svante håller stallet rent från råttor.

Här var han okontaktbar, då han fått span på något i gräset

-Ser dig nog. "Nästan" sovande Kricka

Maskot ?

Drillsnäppa

Måzart kommer med jämna besök och vill ha något att äta. Han trivs där på garagetaket, kan stå i många timmar trots att han är mätt.

I den igenväxta delen av tomten.

Besök hos PerOls i Åttersta. Ett härligt våffelfik som vi missat trots att det ligger nästgårds. 

Mobilbilder från stället

Väckte någon sorts nattsvärmare som satt på väggen och sov. Bilden är roterad då jag fotade den uppifrån.

Blev även en blombild då makrot var i farten

Tack för mig !

// Ing-Marie

Inlagt 2022-07-30 10:57 | Läst 1178 ggr. | Permalink
Vet inte vilket är det rätta, men i en bok och tidning vill jag läsa texten under bilden för där kan blicken vandra fritt i bloggarna gillar jag bäst att se texten över bilden eftersom man sedan kan skrolla ner och se bilden och slipper skrolla tillbaka för att titta ordentligt bilden efter att ha läst texten.
Smaksak men det blir så annat i en blogg än i tryck.
Bilderna i dit blogginlägg är genomgående så fina. Utstrålar så mycket sommar.
Svar från imse 59 2022-07-31 11:11
Tack !
Jag håller helt med dig i det du skriver. Detta kändes lite bakvänt för mig, jag återgår nog till att skriva texten över nästa gång.
Ing-Marie
Margareta Cortés 2022-07-31 11:19
När jag skriver mina blogginlägg så bukar jag göra ett extra mellanslag och sedan lägga texten direkt mot bilden, men ser nu att fotosidan gör om det så texten hamnar mitt emellan bilderna.
Ganska dumt.
Svar från imse 59 2022-07-31 12:25
Det har jag också försökt med. Så att det skall komma tätt under bilden, men som du skriver så funkar det inte.
Hej Ing-Marie.
Jag tror att det är mest "vanliga" att man (svenskarna) här på FS skriver bildtexterna över bilderna. Jag skriver alltid under. Det finns inga regler eller så känner jag dem inte :-) Och ändå - när jag skulle skriva blogginlägg, läste jag någonstans att man skulle starta bloggen med ett foto som stod ut och väckte uppmärksamhet. Sedan publicerade man flera foton, om det var vad man ville och först då kom bloggtexten själv. Det är väldigt få som gör här på FS. En annan sak är att bildtexten inte alltid behövs. Många av dina snyga bilder talar för sig själva - tror jag - super.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Svar från imse 59 2022-07-31 11:14
Tack så mycket Erik !
Detta kändes lite bakvänt för mig, återgår nog till det som jag brukar nästa gång.
Jag skriver nog ofta en hel del text i början, sedan kan jag fortsätta med nästan enbart bilder. Speciellt om det är från samma tillfälle och inte varje enskild bild behöver beskrivas.
Ing-Marie
Väldigt många fina bilder, men ändå fastnar man mest på den beväxta delen av trädgården. Men talgoxeungarna är ju för söta och det var en muskulös häst, fin drillsnäppa i forsen mm.

Själv hade jag också texten ovanför bilderna i staten, kändes mest naturligt i bloggen då man scrollar nedåt och man får läst texten och sedan bilden. Men det var så många som inte kunde koppla text och bild, ett tag skrev jag att det gällde bilden nedan, men till slut gav jag upp och skrev texten nedanför
Svar från imse 59 2022-07-31 11:16
Tack Peter !
Vildvuxet kan vara fint det också :-)
Fortsättningsvis blir det nog text ovanför bilderna, det känns mest rätt för mig.
Ing-Marie
En samling härliga sommarbilder med rätta ingredienserna dvs djur, fågelungar, fåglar, blommor och lite god mat. Travhästar är tåliga som tillåter att man placerar "maten" i en krans runt öronen. Gillar bilden på katten som var okontaktbar. Snyggt med kattens röda färg mot det gröna. Snäppan i vattnet var läcker, den ser ut att balansera på kanten i strömmen. Jag hör till dem som vill ha texten under bilderna, det känns mest rätt och man vet alltid vilken text som hör till vilken bild.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2022-07-31 12:30
Tack Lena !
Några av hästarna var riktigt duktiga, men några var väldigt sugna på maten runt huvudet :-)
Snäppan är lite svårfotad då den är väldigt skygg, men fick några på håll och sen lite beskärning på det, så ser man vad det är.
Det blir nog text över nästa gång, detta kändes lite för ovant. Men man ser ju vilken text som hör till vilken bild så det kan ju vara lite blandat oss emellan här på sidan :-)
Ing-Marie
Trevliga talgoxar! Hästen i färde bilden ser så härligt belåten och godmodig ut. Mycket vacker katt, andra kattbilden gillar jag mycket.
Svar från imse 59 2022-07-31 12:33
Tack Christer !
Ungarna är ju för söta att kolla på, ständigt hungriga.
Katten är en riktig "mattegris", han sitter på hennes axlar när hon pysslar med hästarna, skulle tro att det är lite avundsjuka med i bilden :-)
Ing-Marie
Det var en lång rad riktigt fina bilder, drillsnäppa ser jag sällan. Söta talgoxungar, vacker häst, och Svante ser ut som någon man kan ha fullt förtroende för när det gäller möss.
Själv gillar jag att skriva över, men där är jag i minoritet. Detta är ju en blogg, ingen bok, ingen tidning, utan fritt skapande, så jag skriver numera över bilden, det passar mitt sätt att vara.
Svar från imse 59 2022-07-31 12:34
Drillsnäpporna är väldigt skygga. Den här har jag beskurit en del.
Detta kändes lite bakvänt för mig, jag återgår nog till att skriva texten över nästa gång.
Tack Stefan !
Ing-Marie
Många häftiga "porträtt" du fått med här.Och det prasslar en del i snåren av dom lite bleka fågelungarna på sim födojakt.
HaD/Gunte..
Svar från imse 59 2022-07-31 12:35
Tack så mycket Gunte !
Ing-Marie
En fin sommar kollektion med många vackra bilder. Talgoxen som matar sina ungar är riktigt fin. Porträttet på hästen samt den springande hunden gillas. Bilden på nattsvärmaren var häftig :)
Svar från imse 59 2022-07-31 12:36
Tack så mycket Jocke !
Det blir en hel del bilder trots att jag tycker att jag inte har kameran med mig så ofta nu för tiden.
Men åker jag till stallet hos brorsans grabb så är ju kameran alltid med :-)
Ing-Marie



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg