DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Mat i överflöd

Ja, det har alla som gillar rönnbär. Jag har varit ledig ett par dagar. Det cirkulerar rätt mycket tallbitar i länet nu men jag har inte gjort några större ansträngningar för att leta efter dom. Men i helgen så fick jag syn på dom hemma i rönnarna vid grannhuset, där hade det nästan kunnat sluta i nackspärr. Tacksamma fåglar att fota då dom inte bryr sig ett dugg att man står nedanför och spanar på dom. Dom fortsätter rensa sina bär i godan ro. 

Den ena dagen var det grått och mulet, dagen efter sken solen. Så det blev en hel del olika ljus i bilderna. I går så var det björktrastarnas tur, oj så många dom är. Lite fegare så dom var svåra att komma nära. Ett gäng steglitser var också sugen på bären.

Kroppen skriker ju efter ljus och frisk luft nu så det blev inte så mycket gjort inomhus som jag kanske hade tänkt. Men tacksam för att kunna göra det man känner för.

Så här kommer en hel hög bilder 

Önskar er en trevlig tredje advent 

// Ing-Marie

Inlagt 2021-12-10 20:02 | Läst 993 ggr. | Permalink
VI har haft mängder med tallbitar här och de senaste dagarna även en hel del björktrastar och sidensvansar. Jag har dock inte haft möjlighet att vara ute. Tallbitarna är så vackra vid rönnbären och det funkar nästan bättre när bakgrunden är vit (mulen) kontra mot det blå tycker jag. Björktrastar ska heller inte föraktas för de är fina i sina spräckliga dräkter och sista bilden visar verkligen det.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2021-12-11 09:47
Håller med angående bakgrund, det blir bättre utan sol.
Dom sista dagarna har det varit invasion av björktrastar, så häftigt att se vilka mängder det kan vara, tankarna kommer till Hitchcocks fåglarna.
Men jag saknar sidensvansarna, vet inte om dom skräms av alla trastar.
ing-marie
Jättefina bilder! De är som små parakiter de där tallbitarna, min erfarenhet är också nackspärr att se på sådana.
Har haft mest bergfink hos mig, förutom de vanliga sparvarna förstås.
Svar från imse 59 2021-12-13 09:28
Tack så mycket Stefan !
Jag har inte sett en enda bergfink hos mig, men alla kanske har dragit ner till dig då :-)
Ing-Marie
Hej! Så trevligt, och fina bilder här! Har inte haft några Tallbitar här i mitt närområde nu trots att det fortfarande finns en del Rönnbär kvar bara 'runt knuten' här, däremot mycket Björktrastar som nu håller på att tömma träden.. Steglitser ser jag få, men hör dom ibland utom synhåll.. Senast jag såg Tallbitar var i början på 1970-talet!
Hälsn!
Svar från imse 59 2021-12-28 07:43
Tack Jan !
Det brukar gå fort när trastarna anländer. Sidensvansarna dök upp här när bären började ta slut så dom stack vidare rätt så fort.
Jag tror att tallbitarna hittar "dina" rönnbär inom kort :-)
Ing-Marie



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg