DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Torka

Det har varit fototorka den sista tiden, lusten har inte funnits. Det kan ju vara skönt att ta en paus från dator och kamera ibland. Men några bilder har det blivit. Skulle tvätta bilen häromdagen då den skulle in på två-årsservice. Men det var inte bara vi som hade den tanken, lång kö så vi åkte en sväng ut till storsjön för att se om kön hade minskat på hemvägen. Där blev några bilder tagna då det var en vacker himmel. Vägen går ju rätt genom sjön så dessa två första bilder är tagna samtidigt åt varsitt håll.

I söndags hade jag tänkt åka till reservatet men det blåste så otroligt så jag vågade mig inte in där i skogen bland alla gamla träd. Ett par abstrakta bilder från en annan skogskant blev det.

Profiler i is ( dom såg jag inte förrän jag fick upp dom på datorn så den är beskuren en del ) 

Avslutningsvis så blev det en steglits hemma hos Lena K

Go´kväll ! 

// Ing-Marie

Inlagt 2021-03-10 19:57 | Läst 1971 ggr. | Permalink
Det blev ändå fina bilder trots torkan.. Den där vägen genom Storsjön är fin, har åkt där flera gånger, men det är längesedan nu.. Is blir ofta vackert tycker jag, liksom Steglitser.. Ser och hör dom med viss oregelbundenhet här!
Hälsn!
Svar från imse 59 2021-03-11 19:55
Tack Jan !
Det är en fin väg men häftigast är nog att se den filmad från ovan.
Stglitserna är alltid kul att få på bild.
ing-marie
Första bilden , en riktig höjdare i dubbel bemärkelse..
HaD/Gunte..
Svar från imse 59 2021-03-11 19:55
Tack så mycket Gunte !
ing-marie
En fin blandning bilder. Snygg komposition med de tre träden, en steglits är ju aldrig fel särskilt inte med den bakgrunden, så blir det lite bling och oskärpa också, snyggt
Svar från imse 59 2021-03-11 20:01
Tack Peter !
Träden är ett populärt fotomotiv. Dom är flera på rad men har man bara 70-200 så får man inte med alla, därav blev det tre här.
Bling och oskärpa, gillar ju det jag :-)
ing-marie
En fin samling bilder tycker jag, och de abstrakta rutorna från skogen är ju sååå läckra!
Och det här med fotolusten så här års...för mig är den alltid låg såhär i februari, mars. I år extra mycket med pandemin...men det behöver bli lite fotovackert ute och lite vårvärme. Men det kommer ju snart som tur är!
Svar från imse 59 2021-03-11 22:07
Tack så mycket Lena !
Det kan vara skönt att vara lite låg också, man får ju tid för en hel del annat, inom hemmet t.ex.
Tror också lusten kommer med ljuset och så är det ju alltid mysigt när flyttfåglarna börjar dyka upp.
ing-marie
Fina bilder! Förstår att det blir en svacka ibland. Men har man kameran med sig hela tiden så brukar det bli lite bilder ändå fast man inte har några direkta mål. Själv har jag kämpat med en tretåig hackspett i snart 2v utan några bilder på den ännu. Jag har mycket skogsbilder dock :)

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2021-03-11 22:12
Tack Johnny !
Kameran åker ofta med, som när man skall tvätta bilen t.ex. :-) Men hade mina aningar om att det kanske skulle bli en tur ut till sjön därav åkte den med.
Oj vilket tålamod du har, det är inte min styrka. Enda ggn jag har tålamod är om jag sitter i ett gömsle ( för då kommer jag ju ingen vart :-) )
Håller tummarna att du lyckas fånga den till slut.
ing-marie
Vilka läckra bilder, inte minst de två första. Att ta motsatt sida än solnedgången ger ofta vackraste färgerna , här förstärkt av att isen tar färg efter himlen. Gillar också dina abstrakt bilder från skogskanten, hälsningar/ Björn
Svar från imse 59 2021-03-11 22:13
Tack så mycket Björn !
Rätt häftigt hur det kan skilja i färger.
Kul att du gillar dom abstrakta
ing-marie
Kul att de två första bilderna är så olika, väldigt fina på sitt sätt båda två. Det där fina magiska som du hittar i skogen kan jag inte alls hitta. Men det kanske bara finns runt Sandviken med omnejd :-)? det är alltid kö vid biltvätten även i Knivsta.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2021-03-11 22:16
Tack så mycket Lena !
Du får sluta leta, upp med kameran bara där du ser lite ljus i bakgrunden så skall du se att det finns även i Knivsta :-)
ing-marie



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg