DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Från tanke till handling

Innan jag köpte min första digitala kamera (2009 ) så var min hobby akvarellmålning. Tankarna på att plocka fram färgerna igen har kommit och gått men jag har aldrig kommit till skott. Inte förrän häromdagen. Insåg att färgerna torkat ihop en del efter ca 20 år men funkade skapligt. Men nu har jag fått smak för detta så nya färger är beställda. Men så ringrostig man känner sig, har helt glömt hur färgerna beter sig. Så det krävs mycket kladdande och övning. Visar här mina första trevande försök tillsammans med bilder som jag fotat som förlagor. 

Nu återstår det att se om lusten håller i sig :-) 

  // Ing-Marie

Inlagt 2021-01-10 13:16 | Läst 2119 ggr. | Permalink
Oj, misstänkte att det fanns nån extra 'bildkänsla', det brukar synas i dina bilder! Ser väldigt fint ut! Det är du och Lerin.. 🙂
Hälsn!
Både vackra bilder och tavlor. Dottern har gått från foto till akvarell, jag skulle själv någon gång vilja testa akvarell har målat i olja tidigare
Oj vad härliga målningar! Älskar tranorna! Och vilket foto du använt som inspiration till andra målningen! Riktigt fin bild!
Spännande! Kör på!
Så duktig du är. Kul 🙂
/Lena
Även jag fungerar så i perioder målar jag mer ibland mindre.
Tycker om dina alster fint
Oj vad vackert. Nu förstår jag vad det konstnärliga i dina bilder kommer ifrån.
Snyggt och duktigt! Det måste du ju fortsätta med helt klart.

MvH
Johnny
Säger precis som alla andra här, riktigt snyggt och otroligt häftigt!
Klart du ska ta upp detta igen, du e grym Ing-Marie ;)
Härligt att du plockat fram de gamla färgerna...nu är det bara att fortsätta! Fina akvareller du gjort tycker jag...fin rörelse i dem.
Jag har också målat en hel del förut i mitt liv och känner mig då och då sugen att börja igen. Men på senaste halvåret har jag hittat Adobe Illustrator och där kan man konstruera mönster =) och det har jag fastnat för...och det har blivit en konkurrent till kameran...
OJ det här ser spännande ut och båda dina akvareller är absolut intressanta. Jag tecknade mycket förut och känner väl igen hur ringrostig man blir om man inte håller på. Kul att du tar upp målandet igen, visa gärna fler alster.
Hälsningar Lena
Gillar din variant på tranorna efter fotot..
Mvh/Gunte..
Funkar mer än skapligt. Jag skulle inte ha något mot
att ha en sådan på väggen och många med mig kan jag tänka.
Lycka till gör en utställning.
///Gun-Inger
Tusen tack för era fina kommentarer. Uppskattas mycket ! Själv är man sällan nöjd och jag ser en hel del brister här som jag skulle gjort annorlunda. Men man får väl inte ha allt för stora krav på sig själv, då tappar man nog sugen. Och övning ger färdighet sägs det.
Så era kommentarer sporrar verkligen till att träna på.
Tack !
Ing-Marie



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg