DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Mycket kan hända på Ca 15 minuter

Tog en kort promenad efter jobbet i tisdags. Har spanat efter Karljohan under lång tid nu, men har inte sett en enda. Nu var det flera veckor sedan jag en ens har tittat efter dom. Men spanade lite extra där jag vet att dom kan växa, och så glad jag blev när jag plötsligt såg några. Detta tog ca 15 min från dörr till dörr. Satte mig på altanen för att rensa. Ett litet collage från mobilen. Nere i högra hörnet ser ni mängden just nu :-) 

Plötsligt så visar solen sig för första gången på länge och det blev så vackra färger. Lämnade svampen och gick in efter kameran, hann ta några bilder under den tid solen visade sig, max 15 minuter. Så det gäller att ta tillvara på de små stunderna. 

Plötsligt dök Hacke upp i sökaren bland alla löv, undrar vem som blev mest förvånad, han eller jag :-) 

I dag blir den ingen promenad. Möjligtvis att man skulle kunna gå ut på gräsmattan och ställa sig, i stället för att gå upp i duschen. Ja, så känns det just nu om man tittar ut. 

// Ing-Marie

Inlagt 2020-10-04 11:30 | Läst 2291 ggr. | Permalink
Så sant! 15 minuter är en lång tid i en kameras värld! Den behöver ju ofta bara nån enstaka hundradels sekund eller ännu mindre för att fånga ett vackert motiv.. som här ovan! Jättefint! Ja här är det också väldigt grått, gissar att solen har sovmorgon idag..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-10-04 14:07
Tack Jan !
Tycker solen sover lite väl mycket nu för tiden
ing-marie
Jag plockade också Karljohan förra helgen men inte alls så där fina. Jag fick skära bort en hel del men det blev ändå några påsar i frysen. Jag har inte provat torka Kj men det ser ju ut att fungera utmärkt. Man måste minsann passa på när det är sol, även under korta stunder. Det blev en fin serie och perfekt avslutning med hacke.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-10-04 14:13
Tack Lena !
Klart bästa sättet är att torka dom. Jag skär i tunna små bitar och lägger dom på ett specialgjort myggnät m ram. Så enkelt, och torkar rätt snabbt om man har lite värme inne. Lägger man dom på papper så får man byta papper hela tiden och det blir klart bökigare.
Går ju även i ugnen, men det har jag inte testat. Vet däremot att jag torkat i torkskåp då vi varit i Säfsen på semester, det funkade också bra.
ing-marie
Härligt, vi ska iaf om två veckor ge oss ut i svampskogen, hoppas att det är något kvar. Kanske man skulle prova en tur redan i nästa, om vädret tillåter. Just nu är det regn. En fin serie med bling o höstfärger också
Svar från imse 59 2020-10-04 14:15
Tack Peter !
Här är ovanligt lite svamp i år, plockade en del gula i somras men nu är det glest med all svamp. Inte ens oätliga finns det. Men det kanske hinner komma nu när det kommit regn den sista tiden, har varit för torrt innan.
ing-marie
Superfina bilder och Hacke var ju grann där när han kikar "hängande" :)
Svar från imse 59 2020-10-05 10:27
Tack Jocke !
Ja, han kom ju ganska exakt i fokus där.
ing-marie
Näst sista och hackebilden blir mina val i denna härliga serie bilder..
Mvh/Gunte..
Svar från imse 59 2020-10-05 10:27
Tack så mycket Gunte !
ing-marie
Vilka fina exemplar av Karljohan du hittade. Trodde säsongen var över, men efter ditt inlägg fick jag lust att göra en svamptur till. Härliga höstbilder som bär ditt signum. Ha en bra dag!
Svar från imse 59 2020-10-05 10:29
Tack så mycket Yvonne !
Kul att du skriver mitt signum, uppskattas.
Dessa var jättefina, nästan inte nå ätna, men jag har nog aldrig sett dom bland alla löv om jag inte vetat att dom brukar kunna växa just där.
ing-marie
Men vad fina höst bling sol bilder.
Vågar bara äta kantarell men dina svampar såg fina ut



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg