DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Hjälstaviken

Äntligen var det dags för ett besök vid Hjälstaviken, ganska exakt ett år sedan sist. Och kanske var det tur att man avstod besök i våras, det hade varit såå mycket folk där hörde jag av Elin som jag hyr rummet av. Som vanligt bodde jag på Ekolsunds slott i mitt "stammisrum". Fick åka själv denna gång då Lena K som oftast är mitt resesällskap har skaffat en hundvalp och hade svårt att komma ifrån. Känner mig hemma i  rummet som ligger i exedran så jag behöver inte vara rädd för några slottsspöken. 

Blev en sväng både till spången och tornet dagen då jag anlände.

Vid tornet var det massor med gäss, många vitkindade. Har ju hur mycket bilder som helst sedan tidigare så det blev mycket lek med kameran här. 

Varierande färger på himlen med gäss som är på väg bort från vattnet och tranor som är på väg dit.

Lördag morgon. Högt iso, långt innan solen gått upp, tycker det blir lite läckert om man inte brusreducerar.

Lördagen ville jag börja borta vid tornet. Hade bestämt träff med Lena H, men det var inte lika vackert som det brukade så vi åkte till spången och gömslet i stället. Några korta stopp på vägen dit blev det.

Från parkeringen vid Parnassen så ser man slottet, här ser det ut som att lampor är tända i  fönstren men det är morgonsolen som lyser.

Vet ej vad detta är, blir aldrig klok på dessa sångare.

Den här fotade både Lena och jag men vid fototillfället så såg vi inte att det var en blåhake.

Många bilder på den lilla smådoppingen blev det, men dennes historia vet ju ni som läst Lenas blogg :-) 

Lena har inte rutiga kläder :-) 

När Lena åkt så var jag kvar några timmar till. Fick några långskott på en lite mera färggrann blåhake

Innan jag packade ihop så blev det en tur runt slottsträdgården. Där finns mycket vackert att titta på men blev just inga bilder, förutom på slottstuppen. 

Googla gärna på: Arboretum Ekolsund om ni är intresserad att läsa om parken.

Datorinfo för dom som funderar vad som hänt sen sist:

För tillfället har jag installerat PS på min lilla jobb laptop så att jag har kunnat redigera lite bilder. Fotade bara med D500 i helgen då jag inte får upp bilderna från min Z6 på bildvisningen. 

Bara för en timme sedan så ringde dom från HP´s kundtjänst. Sedan den 18:e har dom ju väntat på reservdel till det dom förstörde när dom skulle sätta dit kabeln som var utbytesdel nr 3. Men nu visade det sig att delen som dom förstörde finns inte mer ( man kan undra varför det skulle ta flera veckor att få reda på det ?  ) Så vad som sas i dag var att han som ringde skulle söka efter en likvärdig dator att skicka till mig. Men vågar inte hoppas förrän jag har en ny dator här hemma på bordet.

PS.

Till Jan E.  Det var Johannes som ringde, han nämnde dig :-) jag har inte pratat med honom på kundtjänst tidigare, utan jag har haft kontakt med en annan ( som hade slutat nu, kanske var det jag som skrämde iväg honom med min frustration :-) )

// Ing-Marie



Inlagt 2020-09-07 19:38 | Läst 2405 ggr. | Permalink
En fin serie bilder. Fastnar mest på blåhaken, då de bilder jag har är på en 100m håll. Hoppas att du nu får en fungerande dator. Att du har problem med bildvisning från Z6, är det pga rawfilerna? Det går ju isf att konvertera dem till DNG
Svar från imse 59 2020-09-09 07:53
Tack Peter ! Blåhaken är det alltid kul att träffa på men jag saknar den där perfekta bilden på den. Det blev ju även på ganska lång håll när jag fotade den på Flatruet i somras. Men man skall väl ha något att sträva efter :-)
Ang att konvertera filerna så har jag kanske kunnat gjort det med lite ansträngning, men jag har ju hela tiden trott att jag "snart" skulle få min dator. Så det får bli en överraskning vad som finns på minneskortet, har nästan glömt nu.
ing-marie
Kul att du lyckats få ut lite bilder trots datorstrulet. Jag var nyfiken på vad du fick till på fredag eftermiddag/kväll. Gäss med lång slutartid är alltid kul och det blev även några fina siluetter. Du fick en fin bild på rådjuren på stubbåkern. När jag försökte sprang de bara sin väg. Tänk att det var en blåhake vi fotat, lite snopet. Du fick ju en med lite blått också, det är de "blåa" man så gärna vill åt men de är kanske inte så praktfulla så här på hösten. Kul att ses var det i alla fall. Ha en fortsatt fin höst.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2020-09-10 09:28
Man har ju så mycket bilder på dessa gäss så då är det kul att testa långa tider. Det blir mycket i papperskorgen men några får bli kvar.
Ja, det där med den "dåligt färgade" blåhaken var ju en liten överraskning.
Skulle vara kul att ta en till tur lite senare, när och OM skäggmesarna är i farten.
ing-marie
He he, tack för datainfo! Kul att du fått prata med Johannes också nu.. han känns bra tycker jag, vi har pratat rätt mycket.. Imorgon tar jag tag i min 'HP- rep. problematik', det har legat nere i några veckor.. har haft en del annat som jag behövt fokusera på! Kanske jag pratar med Johannes redan imorgon.. Fina bilder från Hjälstaviken här, jag känner stämningen i dina bilder även om jag inte har varit där mer än 3 gånger, tror jag.. Det är kul med Blåhakarna, dom kommer alltid förbi här första veckan i september, var jag ute i skärgården då på min 'favoritö' Tärnskär, så såg jag alltid Blåhakar där! Dom har någon slags sydostlig flyttriktning från fjälltrakterna och hamnar ofta kustnära då.. har för mig att dom sedan flyttar bort mot Pakistan/Indien och dom trakterna..
Hälsn!
Svar från imse 59 2020-09-10 09:31
Jag trivs verkligen vid Hjälstaviken, det har nästan blivit som ett andra hem för mig :-)
Alltid roligt att få se blåhakarna, det blev ju lite dålig utdelning på Flatruet på försommaren. En enda blev det bild på då, men vi får kanske göra nya försök där uppe nästa år.

Väntar nu på ett förslag på ny dator, hoppas det inte dröjer för länge.

// Ing-Marie
Blåhaken är ju en häftig liten fågel som jag aldrig sett.Men hoppas kan man ju..
Snyggt bilder med siluetter mot himlen..
Hade en dator från HP en gång, det var mest fel på den..
Mvh/Gunte..
Svar från imse 59 2020-09-10 09:33
Tack Gunte !
Blåhaken är ju så vacker, speciellt de vuxna herrarna.
Jag har hört mycket negativt om HP sedan jag började skriva om mina problem. Men just nu är jag liiite optimistisk.
ing-marie
Härliga och fina bilder! Ser ut att varit en trevlig vistelse i år också. Fina bilder på blåhakarna och doppingen. Slottstuppen var ståtlig. Ska bo på slottet för första gången nu i oktober. Ser fram emot det. Skönt det närmar sig ett avslut på historian med datorn.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2020-09-12 09:11
Tack Johnny !
Alltid trevligt att besöka viken. Saknade dimman denna gång men man kan ju inte ha tur med det varje gång.
Kul att du skall bo på slottet, det var lite tomt där nu, det brukar ju alltid vara inspelning av Biggest loser denna tid, men eftersom läget är som det är blev det inget i år.
Du får häls Elin, för jag skulle tro att det är hon som bokat dig :-)
ing-marie
Så härliga bilder du fick. Var väl inte lika bra för mig någon dag senare... då solen redan stod högt på himlen.

Men nästa år är valpen inte valp och kanske lite lättare att komma ifrån då. :)

Men du hade ju lite "Lena" sällskap ändå och det är ju bäst. ;)
Svar från imse 59 2020-09-12 09:13
Tack Lena !
Visst är det härligt om ljuset och vädret är perfekt. Men är säker på att du hade en bra dag ändå, det är ju så rogivande att vandra runt där.
Ja, många "Lenor" verkar gilla att fota :-)
ing-marie
En riktigt praktparad fina bilder!
Att inte brusreducera har jag inte tänkt på, det blev bra oreducerat i den bilden helt klart.
Har aldrig sett blåhake, men kanske någon gång..... troligtvis skulle jag inte känna igen den förrän bilden förstorades på skärmen, så är det ju ofta.
Det blir ju väldigt fina himmelsbilder med fåglar i mönster, mycket fint.
Strul med elektronisk utrustning är mycket trist, känns som vår värdefullaste tillgång - tiden - slösas bort på rena dumheterna. När jag var vid sämre hälsa för ett antal år sedan var det tvärtom. Orkade bara sitta vid datorn och fibbla, experimentera med hård och mjukvara, lärde mig lösa mycket. Men nu tycker jag det är urtrist.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg