DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Nyanlända

Var ju lite besviken på att jag inte hade några besök av stjärtmesar i vinter. Så då blev jag så glad när rödhakarna anlände här i början veckan, dom är ju i klass med stjärtmesarna när det gäller söthet :-) 

Dom kom till ett snöigt och kyligt Sandviken så jag förstår att dom var hungriga. Även järnsparvarna dök upp samma dag 

Det är ju just den här tiden dom är lättast att fota, längre fram på sommaren tycker jag att dom brukar vara väldigt skygga.

Nu är det redan lite revirbråk, två kan sällan samsas. Men plötsligt så var dom två bredvid varandra. Hmm, då blev det problem, vem skulle få skärpan på sig :-) 

Här är en lite episod då den typ spydde upp något, se den lilla grejen som ligger till höger på trappen, den är inte med på den första bilden. Kanske var den för glupsk så det blev för mycket.

Dom senaste dagarna har solen värmt och det har varit riktigt skönt när man väl suttit i lä. Och rödhakarna fortsätter att posera. Både här och där. Ibland sätter dom sig tom där man vill att dom skall sätta sig :-) 

Järnsparven hoppar ju mest omkring på backen men här tog den sig upp vid matningen för en gångs skull.

Det blir säkert flera bilder framöver, dom fortsätter att posera så i dag blev det en hel del  minneskortet.

  // Ing-Marie 

Inlagt 2019-04-13 23:00 | Läst 2265 ggr. | Permalink
Fina bilder på dom små liven..extra snyggt med snöfallet ..Börjar hända lite i buskar och snår nu, härligt..
Mv/Gunte..
Svar från imse 59 2019-04-14 09:51
Tack Gunte !
Ja, nu är det full fart. Den här tiden skulle man nästan vilja klona sig :-)
ing-marie
Fantastiska bilder på rödhakarna och att du fick med två fåglar på samma bild. Det har jag inte lyckats med än trots att jag har två som är i trädgården titt som tätt. Det ser ruggigt ut på de första bilderna med snö och blåst. Tufft för de små. Kul med järnsparvar, det har vi aldrig haft besök av.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2019-04-14 22:18
Tack Lena ! Jag blev förvånad då dom inte jagade bort varandra på stört. Dessa har varit väldigt "samarbetsvilliga" och orädda. I dag har det varit mindre besök av dom, de stunder jag har kollat ut. Såg en av grannkatterna smyga där ute, hoppas den inte hann ta någon. Både rödhakarna och järnsparvarna håller ju till väldigt mycket på backen.
ing-marie
Vad trevligt med Rödhakarna! Jag hör dom i mitt närområde och ser några enstaka också, men det är ingen riktig fart på dom, troligen är det för kallt.. Förra våren minns jag som att det var en 'våg' av Rödhakar som drog norrut när våren plötsligt blev så intensiv som den var förra året! Under några dagar satt det en Rödhake i nästan varje buske och sjöng.. I veckan kommer tydligen värmen, tror det kan bli skillnad bara av det! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-04-14 22:25
Tack !
I går var det en väldans fart på rödhakarna här. De sjöng , åt och poserade så jag hade verkligen underhållning. I dag har det varit lite lugnare, kanske beror det på en av grannkatterna eller så har höken varit här och skrämt.
Hoppas på lite liv i morgon em igen :-)
ing-marie
Så fina bilder på den söta rödhaken, en av mina favoriter och jag blir lika glad varje vår då de två som brukar hålla till hos mig kommer.
Imponerad över de bilder du fått, de sitter sällan stilla, har jag observerat.
Svar från imse 59 2019-04-14 22:26
Tack !
Visst blir man glad när man ser dom, tror det beror på deras vackra ögon. Jag har aldrig haft såna fotolägen på dom som jag haft de senaste dagarna. Så kul !
ing-marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg