DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det går bra utan också

Var till Wilnordics gömsle förra veckan för att ev. få se örn. Sara är den perfekta världen med ett alltid lika glatt humör trots slit o släp med allt som krävs. På vägen upp till gömslet så berättade hon om den stora busiga räven som brukar visa sig där uppe. 

Vi installerade oss i gömslet, Sara lade åtel efter våra önskemål sedan åkte hon tillbaka.

Lena och jag fixade våra kameror och väntade på ljuset. Rätt snart så hördes det att något var på gång. Men tyvärr så fick vi se att både korpar, kråkor och vad vi uppfattade tre örnar höll till på "helt fel" ställe, bakom en massa granar. Där låg det visst godsaker, den stora "stygga" räven var nog skyldig till detta, den hade säkert släpat iväg en del av maten dit. Två av dom var säkert kungsörnar och en havsörn, den fick vi se då den satte sig på en gren ett kort ögonblick. 

Tur att man har örnbilder sedan tidigare, så det var ingen katastrof att detta var det enda som fastnade på kortet. Ni ser väl vingen :-) markerade den för säkerhets skull :-)

Det var allt i örnväg. Men mycket korpar satt det i träden och trånade, vågade sig bara ner lite snabbt ett par gånger. Småfåglar och hackspettar åt av sin mat. Gråspetten var villig och poserade fint flera gånger. 

Gråspett. Ni ser väl den ?

Skatan blir liten i förhållande till korparna 

Tittut !

Så vi hade underhållning i alla fall.

Bara fint att det snöade emellanåt, blir lite liv i bilderna som inte är speciellt spännande annars.

Har haft större tur med björnar när jag suttit i detta gömsle, men tänker nog inte göra det ännu en sommar............men man skall aldrig säga aldrig för det är ju så mysigt.

// Ing-Marie

Inlagt 2019-03-16 10:58 | Läst 2831 ggr. | Permalink
Väldigt vackra bilder här, med mycket miljö dessutom.. sånt gillas! Korpbilderna och de på Gråspetten är fantastiskt fina! Tråkigt att ni fick lite dålig utdelning på örnarna den här gången! Men själv så tycker jag nog att det inte ska vara för 'enkelt' att fota dessa majestätiska fåglar.. det ska helt enkelt vara lite 'exklusivt' att få bilder på örnar, fast dom har ju ökat de senaste årtiondena så det är klart att man får chansen att både se och fota dom mer och mer.. Jag som rört mig väldigt mycket i skärgården under 37 år, och vet var dom häckar där kan ändå aldrig räkna med att få se en örn.. och då inte heller räkna med bra bilder på dom, dom är fortfarande alldeles för skygga för det..
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-03-17 08:49
Tack Jan !
Jag slutar aldrig förundras över hur skygga dessa örnar är, inga fiender och livrädda för det mesta. Sen kommer små svartmesar och äter ur händerna som den självklaraste sak i världen :-)
Att få se eller inte se är väl en del av charmen att sitta i gömsle. Det var fint att få se gråspettarna på så nära håll då dom satte sig på stammen utanför gluggen lite då och då.
Så bra att du bloggar Ing-Marie!
Min inspiration till det finns inte och knappt att redigera bilderna.
De som vill se mina bilder får rätt och slätt gå med i Facebook. ;)
Men i detta fallet har vi ju snarlika bilder och snarlika upplevelse. Jag tycker vi hade en bra dag i kojan och dina fina bilder visar på det. :)
Hälsn Lena
Svar från imse 59 2019-03-17 08:50
Har "duttat" m denna blogg hela veckan :-)
Visst var det en mysig dag trots att örnarna inte behagade att visa sig.
Tack Lena !
Gråspättan blev ju riktigt fin i sin miljö med lite snö
Svar från imse 59 2019-03-17 08:51
Tack Peter !
Lite snö gör sig bra på bild med fåglar.
Hej Ing-Marie,
det där har jag också varit med om. Inte en örn närmare än 500 m var det den gången. Du fick ändå fina bilder på korparna och framför allt gråspett som ju inte är något som man ser särskilt ofta.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2019-03-17 08:53
Tack Lena !
Det är väl en del av charmen med att sitta i gömsle. Visste man att det var 100% utdelning så var det nog inte lika spännande.
Gråspettarna var väldigt vackra att få se på nära håll då dom satte sig på stammen utanför gluggen
Korp och gråspett är inte fy skam, gråspetten blev väldigt fin, ser sannerligen ut som en som passar in i de djupa skogarna. Ja, det är fantastiska bilder på gråspetten.
Den lille tofsmesen är söt. Och en utflykt fick du, ett minne, det är också fint.
Svar från imse 59 2019-03-17 08:56
Tack så mycket Stefan !
Gråspettarna vill ju ha gammelskog. Vi var väldigt nöjda trots uteblivna bilder på örnarna.
Ja det är svårt att bestämma över naturen. Har många gånger fått åka hem ifrån naturen utan det där speciella som jag varit på jakt efter. Som tur är brukar naturen bjuda på lite annat som tröst och det blir oftast en trevlig dag ändå. Toppen bilder på gråspetten som inte hör till vardagen direkt! Gillar framför allt bilden där snön faller.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2019-03-17 08:58
Tack Johnny !
Det är väl det som är en del av charmen, skulle det "lyckas" varje gång så vore det inte lika kul och då kanske man tröttnade.
Är glad över bilderna på dom vackra gråspettarna



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg