DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

G O T T N Y T T Å R !

Dom bästa bilderna får man när alla gått hem. Så var det någon som uttryckte sig, och jag kan bara hålla med. Men nu var jag ju redan hemma, stod vid den stora granen på tomten.

Hade fotat siskor och mesar "på mitt sätt" dvs. genom grenar och ris för att få lite liv i bilden. Det blev många suckar då fokus inte tar, en gren har kommit i vägen just då fågeln sätter sig så där perfekt på rätt ställe. Var på vippen att gå in då jag såg att solen gick ner och skapade lite spännande ljus. Och plötsligt kommer Kolis, som är så fruktansvärt blyg, han såg mig nog inte där jag stod på knä i en väldigt obekväm ställning under granen, han satte sig perfekt, jag darrade lite på handen, den första bilden blev en suddis, men sen så lyckades jag få skärpa på två bilder innan han drog vidare. Och jag reste mig upp med en stel kropp, blöta knän och kalla fingrar men glad över att den bilden satt :-) 

Men tänkte att jag stannar tills ljuset försvunnit helt, och i sista stund kom Hacke och poserade en stund så då blev ytterligare några bilder innan jag återvände in.

Önskar er alla en GOTT NYTT ÅR !

  // Ing-Marie

Inlagt 2018-12-31 11:28 | Läst 2884 ggr. | Permalink
Dina bakgrunder är vackra tavlor i sig! Skulle vara kul att veta hur du gör. Intressant text också!
Svar från imse 59 2018-12-31 12:07
Tack Ragnar !
Gör väl egentligen inget speciellt förutom att jag försöker ha något i förgrunden, t.ex. grenar. Sen får man hela tiden kolla i sökaren hur det kan bli, man ser aldrig hur det ser ut med blotta ögat. Använder alltid zoom m full brännvidd. ( Linsen överraskar mer än man tror :-) ) Men man måste även ha en aning om vad som kan göra sig bra i bakgrunden.
ing-marie
light 2019-01-01 08:18
Tack för info! Den där speciella effekten i tex bild 3 och 4, den skapas alltså av zoomobjektivet med full brännvidd, intressant! Som du förstår har jag själv inga såna möjligheter med min kamera så det är väl därför jag undrar.
Snyggt!

Daniel
Svar från imse 59 2019-01-01 10:21
Tack Daniel !
ing-marie
Fina bilder med guld i bakgrunden
Svar från imse 59 2019-01-01 10:21
Tack Peter !
ing-marie
Jättefint! 'Kolis och Hacke' som är lite mörka är extra bra här tycker jag! Gäller att se möjligheterna med ett motiv.. din 'favoritgren' i genren.. Tack! Gott nytt År!
Hälsn!
Svar från imse 59 2019-01-01 10:25
Tack så mycket Jan !
Det är ganska många koltrastar i området här, dom gillar visst dom ruttna paradisäpplena som det finns gott om i år. Men det verkar vara bara en som besöker min matning, från början var dom flera just här men jag tror denna håller dom andra borta.
ing-marie
Ja, att det inte bara är tur, det har jag ju förstått sen länge.....:-) Väldigt fint blev det, och jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR också!/ Björn T
Svar från imse 59 2019-01-01 10:25
Tack så mycket Björn för fin kommentar !
ing-marie
En myckenhet av rasande vackert ljus, första bilden är perfekt. Känner igen det där med autofokusen bland virrvarret av grenar, det kan få mig att mumla olämpliga ord, men plötsligt fungerar det. Underbar bildserie du bjöd på, gott nytt år!
Svar från imse 59 2019-01-01 10:27
Tack så mycket Stefan !
Egentligen får jag bara skylla mig själv här då jag medvetet placerar mig framför alla grenar :-)
ing-marie
Shit magiska bilder :)
Gott nytt år!
Svar från imse 59 2019-01-01 10:27
Tack för det Joakim !
ing-marie
Fina bilder Ing-Marie Siskor har jag inte sett för det är för milt ännu här i Skåne Men det är mycket med finkar och talgoxe o blåmes Ha ett bra Gott Nytt År Hälsningar Gert
Svar från imse 59 2019-01-01 10:28
Tack Gert !
Hit kommer dom i omgångar, alla eller ingen :-)
ing-marie
Fantastiska bilder du tar.
Mvh Tommy
Svar från imse 59 2019-01-01 10:28
Stort tack för det Tommy !
ing-marie



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg