DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Otraditionella fågelbilder

När jag läst artikeln här på förstasidan så kom jag på att jag kan ju leta upp några av mina sk. otraditionella bilder som jag har samlat på mig. Detta är en bråkdel av dom. 

De flesta är medvetet fotade för att bli lite annorlunda, men en del har kommit till av "misstag". Jag tycker det är kul att få vackra artbilder på fåglarna, men när man har tillräckligt med det då vill man gå nästa steg för att man inte skall tröttna. Och det som är givande att det är ofta svårare att få till en "konstig" bild än en fin. ( om om vi nu bortser från dom allra skyggaste och ovanligaste  fåglarna )

Det lättaste att få till något bra är när ljuset är som bäst.

Så här kommer en radda bilder, det smög in några ekorrar och en liten björn också :-) 

Några har säkert varit visade här förr.

Ha en bra dag ! 

  //  Ing-Marie

Inlagt 2018-06-30 10:08 | Läst 3292 ggr. | Permalink
Det är en väldig liv och rörelse i bilderna, mycket känsla av fågel och jättekul att titta på! Just för att de är otraditionella antar jag, tummen upp!
Svar från imse 59 2018-06-30 22:20
Tack så mycket Anne-Sophie !
Visst är det spännande när det händer nåt i bilden :-)
Mycket fint, det finns många guldkorn. Den med de startande grågässen mot snön, en sådan har jag själv :). Tranorna, de kyssande sidensvansarna, den med bl.a en talgoxe, liknade sävsparv i s/v är några, men det är många fler...

Fågelfoto kan ju vara en enormt kostsam hobby, därför är det kul att det går att ta fågelbilder med enklare utrustning, mer inriktad till något konstnärligt än artporträtt. Nu säger jag inte att du har en enklare utrustning, utan att det går att ta dessa bilder med en enklare :).

Om man ser till vad jag skulle vilja ha hängt på väggen så hade jag hellre valt en sådan här bild där man knappt ser vad det är och man får anstränga sig lite för tolkning än en perfekt artbild, har man sett den några gånger så tröttnar man. Men det är samma med konst, jag vill inte ha en perfekt avbildning utan något där man får sätta ihop lite linjer själv i huvudet

Tyvärr så tar jag för få av denna sorts bild, lite konstigt eftersom jag gillar dem, man är nog inte den fulländade konstnären än
Svar från imse 59 2018-06-30 22:28
Instämmer i det du skriver.
Och som du säger så behövs ingen dyr utrustning. Många av mina bättre "abstrakta naturbilder" tog jag med min billigaste zoom 70-300. Skall nog börja använda den igen till den här typen av bilder.
Samma med konst, lite spänning och frågetecken bör det vara i en tavla.
Stort tack för dina rader !
Finfina bilder! Många riktigt, riktigt bra. Fyran uppifrån med talgoxe - pilfink (?) som fajtas om platsen, "pussande" sidensvansarna, ekorren på väg uppåt i trädet, skatan i granskogen osv, inte lätt att välja favorit när det växlar under bläddringen!
Svar från imse 59 2018-06-30 22:30
Tack så mycket Christer !
Kul att dom gillas !
Visst är det en talgoxe och pilfink. Det är vid min matning där jag har höga bolltistlar som förgrund. Nu börjar årets tistlar växa till sig så då blir det väl några bilder igen :-)
Helt lysande.. blir alldeles matt! Hur bra som helst, utställningsbilder allihop! Slår alla 'närbildsporträttbilder' på djur och fåglar som brukar visas här på FS! Det blir så mycket mer känsla i de här bilderna jämfört med alla andra så vanliga och lite tråkiga 'porträttbilder'! Har du fler.. fram med dom! :-)
Hälsn!
Svar från imse 59 2018-06-30 22:37
Stort tack Jan !
Så kul att dom gillas. Ibland blir man lite bildtrött på vackra skarpa bilder, men samtidigt är det ju väldigt kul att lyckas med det också.
Hade dessa samlade så det var lätt att plocka ihop till en blogg. Men kan nog leta fram ett gäng till så det räcker till ännu en blogg :-)
Försöker välja ut några bilder till årets utställning i Säter. Har tänkt mig några i svartvitt, inte så "abstrakta" som dessa men långt ifrån artbilder.
Kanske frågar om råd här.
Verkligen bra bilder. Finns många jag gillar skarpt, mycket bättre än de flesta "vanliga" fågelbilder. Toppen!
Svar från imse 59 2018-06-30 22:38
Tack så mycket !
Roligt att mina lite annorlunda bilder gillas. Sporrar till fortsatt experimenterande.
Många häftiga bilder!

Daniel
Svar från imse 59 2018-06-30 22:38
Tack så mycket Daniel !
Wow, vilken fin serie på annorlunda bilder på fåglar och annat! Riktigt inspirerande och du är så bra på att använda olika sorters oskärpa.
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2018-07-01 10:19
Tack så mycket !
Glad att jag fotat så pass länge nu så jag vågar mig på "sånt här" . Första åren var det bara skämmigt med oskärpa :-)
Och kul är det !
Många väldigt fina bilder, flera av de "suddiga" har verkligen liv i sig. Mina favoriter är dock nr 3 och 4. Men det finns många "vägghängare" bland de andra också.
Hälsningar
/ Peter
Svar från imse 59 2018-07-01 10:19
Stort tack Peter för dina fina ord !
Det är den här sortens bilder som skiljer agnarna från vetet men det går ju inte att förklara i ett inlägg med "tips för bättre fågelbilder" :-)
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2018-07-01 10:21
Tack Lena !
Nä, hur skulle det se ut :-)
Så kul att försöka få till den här sortens bilder.
Heltunderbart fina bilder, en glädje att se dom. Och jag instämmer, artbilderna har sitt värde, men det här har många fler dimensioner, ger en helt annan helhetskänsla, ja en känsla där jag som betraktare känner mig delaktig i naturen. Grattis tills fina bilder!/ Björn T
Svar från imse 59 2018-07-01 10:23
Tack så mycket Björn !
Fint beskrivet !
Många fina bilder och verkligen speciella. Skiljer sig helt klart från våra vardagliga.
Denna typ av bilder blir mer spännande och levande på något vis.
Du har verkligen lyckats!

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2018-07-02 10:22
Tyck så mycket !
Kul att variera sig och att försöka få till "konstiga" bilder ibland.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg