DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Happy and

Eller många glada änder var det

På kvällen på nationaldagen tog jag en tur till Högbo för att titta efter lite smått. Först så stötte jag ihop med familjen kanadagås med 24 ! ungar. Men det var många gäss utan barn så troligtvis var några kidnappade. Tror att dom kan göra så.

Vid det forsande vattnet vid kvarnen så var det ett gäng på 6-7 st riktigt små andungar. Dom underhöll mig länge. Vattnet var lite strömt och massor med flygfän som dom fångade och åt, man riktigt såg hur kul dom hade där dom cirklade runt. Mamman gjorde nog 3 el 4 försök att få med dom vidare, några följde henne uppför slänten på väg till gräsmattan där dom säkert skulle sova för natten, dom försvann utom synhåll för mig. Men två st var kvar och jagade för fullt. Gänget kom åter, lockade på dom två som var kvar, inget gensvar, dom gick igen. Efter flera försök så lade sig mamman i slänten och sov och alla ungar var i igen och fortsatte sitt jagande, vilken dom fortfarande höll på med när jag lämnade dom.

Var upp i helgen igen. Den här gången var det ett annat lekland som lockade. Väldigt strömt vatten, där stod dom och doppade huvudet, antagligen fanns det mat men tror även dom tyckte det var kul. Undrade nästan om det var strömstaren som var pappa.

Totalt orädda för människor, dom traskade runt på serveringen så jag var rädd att någon skulle kliva på dom. Flera gånger var dom och nöp mig i skorna, och dom kom ofta för nära närgränsen.

Efter lek och bus så blir man trött, tryggt och skönt tätt intill.

Är nog bäst att gå till mamma ändå.

Go´kväll !

  // Ing-Marie

Inlagt 2018-06-11 20:05 | Läst 3414 ggr. | Permalink
:), va söta de är. Fina bilder som visar detta
Oj vad trevligt! Hur mysigt som helst och jättefina bilder!
Hälsn!
Rasande söta dunbollar, de stannar man gärna och ser på. Gräsänder kan ju ha ungarna lite flytande (!) så att säga sins emellan, kanske är det så med kanadagässen?
En verkligt fin serie bilder på andungarna.
Hälsar Tommy
Underbar serie och när de står på huvudet i strömmen ser de verkligen sköna ut. Alla de små är så söta just nu och man kan inte låta bli att fotografera. Mysigt att se dem samlas runt mamma på slutet.
Hälsningar Lena
Ja det var en riktig storfamilj med gäss! Skillnad mot dom jag såg på Knuthöjdsmossen där dom bara hade 1-2 ungar. Härliga andungar ;-)
Tänk att alla ungar är så söta, valpar eller andungar eller vad det nu är. Jättefina bilder på dom små dunbollarna :-) / Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg