DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Bäst att njuta

Vi har börjat klaga över värmen på dagarna, så även jag. Är inte längre någon solfantast, kanske har det med åldern att göra, förr kunde man steka sig så man såg ut som en pepparkaka. Nu för tiden så bryr man sig inte så mycket, enbart jobbigt att vara i solen och man skall ju har mer respekt för solstrålarna än vad man hade förr.

Visst kännas det lite tråkigt att inte kunna sätta sig på altanen när man kommer hem från jobbet p.g. av värmen men då får man njuta desto mera av kvällarna som är helt underbara nu. I dag får jag även njuta av morgonen då jag är ledig. Vanligtvis så är det för kyligt där på skuggsidan då men nu är det helt perfekt. Minns inte att jag satt ute på altanen en enda morgon förra året så jag skall sluta muttra om värmen.

Vi har bara en liten tomt, men den räcker bra till för att få ha lite djurliv där. Lägger in en lite suddig mobilbild på när Doris ( duvan ) sitter och äter, Måzart badar fötterna, pilfinkarna kom med sina ungar för första ggn i dag. Ekorren håller till där nere vid stora granen men hon hann smita undan.

Här kommer lite bilder från min em. - kväll.

Hallå ! Det är slut med nötter !

Snälla, lite mer kan jag väl få !

Tack !

Måzart har ju fått ett större bad, men väljer detta ibland.

Pilfinkarna har kul i poolen.

Experten på att hitta larver

Även finkarna gillar larver.

Alla blir vi törstiga 

Doris 

Maaat !

Blää, jag vill ha insekter, inte frön !

Tiggeri från taket

 Förstora för bästa format

När livet är som bäst !

// Ing-Marie

Inlagt 2018-06-01 09:28 | Läst 2025 ggr. | Permalink
Hej
Du har en händelserik trädgård. Det ger fina bilder.
Ha det gott
Bob
Svar från imse 59 2018-06-02 08:17
Tack !
Bekvämt är det med risk för att man slöar till och inte anstränger sig för att komma någon vart :-)
Lummig och fin trädgård du har.
För mig har det blivit omvänt med värmen med stigande ålder, åkte helst till polorådena och tyckte det var skönt och friskt med kylan. Nu har min kropp bestämt att jag gillar värmen, värken försvinner och förundras och njuter. Men det stämmer ju inte med vad ja gillar. ;) Fast det är väl bara att gilla läget, men ligga och steka mig i solen är fortfarande inte min melodi, skuggan duger bra.
Härliga bilder bjuder du på som vanligt, ett duvpar har även jag här men de har inte fått något namn. Känns mest som om vi fått höns som går omkring och pickar i gräset, fast de bjuder inte på några ägg till frukost.
Svar från imse 59 2018-06-02 08:20
Tack ! Visst är det skönt med värme i lagom temp. men när det blir FÖR varmt känns det bara jobbigt.
Vem vet, tänk om det plötsligt ligger några ägg där i trädgården :-)
Vad härligt! Gissar att fåglarna och Ekorren ser det som en extra mysig plats! Och dig ser dom inte som något hot heller, tvärtom! Dom har nog bra koll på att det är du som kommer med maten! Bra med buskar och lite träd som skydd också.. Det är nog lite som ett 'spa' som du bjuder på! :-) Tycker också att värmen kan bli lite för mycket.. har en gräns på +25° sen är det inte så skönt längre.. Varma kvällar löser jag med en portabel AC, blir även nätterna för varma framöver får den gå även under natten, det blir väldigt skönt.. Är mer orolig för den 'riktiga' sommaren som kalendermässigt ska börja nu.. tänk om det håller i sig med värmen.. jag är ju lite trött på den redan nu! Midsommar brukar ofta ha +12° och lite regnskurar.. kanske man kan hoppas på en vändning då i alla fall?
Hälsn!
Svar från imse 59 2018-06-02 08:23
Tack Jan !
Visst är det många som förstår att det är jag som är matmamman :-) Tyvärr också skatorna som jag tycker är lite väl dumma ibland.
Vi har ganska behagligt i vardagsrummet om vi låter altandörren vara stängd under dagen. Och som tur är så har det oftast varit rätt svalt på nätterna.
Vilka underbara bilder! Jag skrattade också gott åt en del. Tack för det.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2018-06-02 08:24
Tack så mycket Johnny !
Lite humor skadar aldrig :-)
Jo visst är det härligt med trädgård, och sol och fint sommarväder. Fina bilder, härlig trädgårdskänsla.
//GöranR
Svar från imse 59 2018-06-02 08:25
Tack Göran !
Det är väl så här det skall vara !
Härligt fina bilder på ett varierat djur- och fågelliv! Alla bilder är fina men ekorrbilderna extra skoj! Fågelbadet verkar vara en bra ide!/ Björn T
Svar från imse 59 2018-06-02 08:25
Tack så mycket Björn !
Ekorrar är ju så söta med sina olika uttryck.
Roliga bilder, Mozart i badet, matning av pilfinksunge, ekorre mm.
Svar från imse 59 2018-06-02 08:26
Tack så mycket Peter !
Hej
Fina och trevliga bilder från din trädgård.
Ha en bra dag
mvh
Janne
Härligt! Vet ju hur mysig altan du har! Jag blåser oftast bort på min även om blåsten har varit välkommen i denna värme.
Hur som så gillar jag bilden på Måzart mest. Men ekorren är inte dum den heller. Alla bilder är som vanligt bra och fina.
/Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg