DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Ensam på slottet

Det var dags för årets första besök vid Hjälstaviken och som vanligt så är det boende på Ekolsunds slott som gäller. Denna gång kunde inte Lena K vara med så jag åkte själv. Men det där med helt ensam stämmer ju inte, det finns ju några som bor där permanent i lägenheter. Och när man är vid reservatet så träffar man på natur och fågelintresserade människor som man växlar några ord med så ensam är det sista man känner sig.

( mobilbild )

Utsikt ner till Reservatet från slottet.

Åkte ner på fred.morgon. Dom varma kläderna fick ligga kvar i bilen för det blev den hittills varmaste dagen i år. Undrar om fåglarna blev chockade över värmen som kom så att dom låg och tryckte någonstans. För sånt klent fågelliv som det var nu har jag aldrig upplevt när jag varit där tidigare. En man som varit där varje dag denna vecka sa att det varit fart tidigare i veckan så han kunde inte heller förstå varför det var så lugnt. 

Visst fanns det fåglar men så mycket annat som är vackert också, blommorna i Parnassen börjar visa sig.

Bofinken Knut ser fundersam ut

En äggtjuv har lämnat spår

Kärrhöken

Mycket vatten var det

En hungrig fiskgjuse

Vackra molnformationer på kvällningen 

( Mobilbild,, lite dålig upplösning )

Lörd.morgon åkte jag till fågeltornet, då var det lite mera fart.

Fasantuppen var vaken och ropade på en partner

En lärka, väl kamouflerad i morgonsolen

Sånglärka

Ängspiplärka

Vråken flög rätt lågt över slottsparken

I helgen började inspelningen av Biggest loser VIP. Endast "Hollywoodfrun" Gunilla Persson är avslöjad att delta. En annan av deltagarna kom och frågade mig om jag tillhörde teamet då jag  gick där med kameran på axeln, vill inte avslöja vem det var men kan lägga in en bakifrånbild :-) 

Det var allt för denna gång. Inte mycket fåglar som sagt men jag gillar detta ställe, så rofyllt och avkopplande. Så vid Kr.him.helgen så är det dags igen. Lena vill ju också ner så det är klart jag hänger på :-) 

  //  Ing-Marie

Inlagt 2018-04-22 10:20 | Läst 4247 ggr. | Permalink
Ser ändå jättehärligt ut, även om fåglarna var rätt lugna! Kanske en del av fåglarna passade på att dra ännu mer norrut när förhållandena var så fina.. Ska också ta mig dit nån gång framöver.. Tror mig se ett par Snatteränder i vänsterkanten på en av bilderna. Molnbilderna blev vackra, såg själv dessa moln som tycktes dra sig ner mot stan, kändes som dom liknade lite ovädersmoln i ett tropiskt klimat.. men det var ju nästan tropiskt varmt också..
Hälsn!
Svar från imse 59 2018-04-22 10:42
Tack Jan !
Det är verkligen ett vackert ställe.
Ja, det är snatteränder, en man med kikare berättade det för mig annars har jag bara trott att det var dom "vanliga" . Har dåligt med kunskap här.
Tack Jan !
Oj så mycket vatten!!! Kan man verkligen ta sig torrskodd till spången?
Ja jag vill verkligen dit NU.... men får väl hålla ut.
Fina och bra bilder, som vanligt. :)
/Lena
Svar från imse 59 2018-04-22 11:02
I fredags var första dagen det var fritt med vatten på spången så det behövdes inga stövlar men jättemycket vatten är det.
Tack Lena !
Gillar dina bilder som visar mer än bara fåglarna! Kul att se fåglarna också förstås, kärrhök vore xtra roligt. / Björn T
Svar från imse 59 2018-04-22 17:05
Tack Björn !
Lite variation brukar vara roligast att se :-)
ing-marie
Hej Ing-Marie!
Vi träffades i gömslet och hade en trevlig pratstund. Fina naturbilder fick du men som sagt lite tråkigt med det dåliga fågellivet, men det tar förhoppningsvis fart ordentligt inom några veckor .
Mvh
Göran
Svar från imse 59 2018-04-22 17:07
Hej Göran, det var trevligt att träffa dig och din fru !
Nu när jag ser din profilbild så känner jag ju igen dig :-)
Om tre veckor är jag där igen med Lena, då hoppas vi på full fart !
ing-marie
Ja fågellivet verkar ha stannat av de senaste dagarna, kanske blev de chockade (de också) av den plötsliga värmen.

Många fina bilder, fiskgjusen med fisken, en av de sista med solen bakom molnen och blåsippor och några andra växter i lite softat är de som fastnade mest
Svar från imse 59 2018-04-22 17:09
Är det lika nere hos dig också ?
Men det finns annat än fåglar att fota, speciellt denna årstid.
Tack Peter !
pdahlen 2018-04-22 17:27
Jo det finns så mycket annat, idag blev det några bilder över en spegelblank sjö istället, då jag nästan inte hade sett någon fågel på en timme. Det brukar annars vara en bra blandning på denna plats men efter i torsdags då vi hade 25 grader varmt så ser det ut som de ligger och vilar i skuggan.
Det ser härligt ut, har bara mobil att se i, men himlen imponerar mig. Får se resten hemma.
Svar från imse 59 2018-04-22 17:10
Tack Stefan !
Lite smått i mobilen, men ändå kul att kunna kolla där när man inte har annat till hands
Det är vackert där när blommorna kommer vid Parnassen och du fick ju se en hel del även om fågellivet var lite mindre än väntat. Jag var på väg dit men det blev jobb i växthuset och en kortare tur till Dalkarlskärret istället. Fina molnformationer du fick till och det blir väldigt bra med mobilen ibland.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2018-04-25 22:01
Tack Lena !
Och när vi kommer ner om två veckor så blommar det nog för fullt och förhoppningsvis mer fåglar också. Fast det ser ut som om en hel del har landat i alla våra tillfälliga sjöar också :-)
ing-marie
Många fina bilder! Moln bilderna var speciella, mycket fina. Verkligen ett fint ställe Hjälstaviken. Var själv där idag och kikade lite från gömslet.

MvH
Johnny
Svar från imse 59 2018-04-25 22:03
Tack Johnny !
Det är alltid trevligt att vara där tycker jag, är det fart på fåglarna så är det väl en extra bonus.
Trevliga bilder, lite synd att det var så lugnt på fågellivet hela helgen när det ändå var så fint väder, förutom blåsten då :)
Mvh
Fredrik
Svar från imse 59 2018-04-25 22:05
Tack Fredrik !
Jag hade ett mysigt och skönt dygn så jag grämde väl mig inte så mycket över att det var så lugnt på fågelfronten. Men kan väl i alla fall hoppas på lite mera fart när vi åker ner om två veckor



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg