DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Vrånga, elaka, giriga, missunsamma, ogina, tvära, snåla

Listan kan göras lång med negativa ord. Men dom är ju även vackra, roliga, underhållande och dom gillar nog varandra ändå för dom håller alltid ihop. Flyger en flyger alla. I går stack dom misstänkt snabbt iväg vid ett tillfälle, anade vad det var och på ett ögonblick så flög sparvhöken några meter ovanför mitt huvud ( men utan fångst )

Dom har nu sysselsatt mig hela veckan, den mesta av min lediga tid har jag varit ute och spanat på dom. Dom kommer i omgångar så när dom försvinner så går jag in, klär av mig och börjar med något "vettigt" . Tittar ut och så är dom där igen, släpper allt och på med kläderna igen. Så där har jag hållit på hela veckan. 

Sambon bara ruskar på huvudet och förstår inte riktigt vad jag skall ha alla bilder till. Det förstår inte jag heller,  men den ena blir ju aldrig den andra lik. Ljuset och väderleken varierar ju. Vet ju också att det  varar inte så länge så då då får man passa på medans tid är. Och framförallt, jag tycker det är sååå roligt !

I veckan har vi haft lite sol och då blir dom ju så vackra.

En av dom är ringmärkt.

Sista passet blir när solen börjar gå ner.

Ny dag, nya möjligheter. Blåsigt i dag.

Och så kom det lite snö också.

Nä, nu måste jag åka iväg till Coop och köpa ( eller tigga ) mera äpplen. Även rådjuren behöver, dom ser lite magra ut, den här kom nästan in på altanen i går.

  // Ing-Marie

Inlagt 2018-03-17 08:18 | Läst 3738 ggr. | Permalink
Hej,
Snö blir vackert med fåglar. Med olika slutartider kan man få olika karaktär på snöfallet. Du har väl säkert provat. Mästare som du är.
Ha det gott
Bob och Ninni
Svar från imse 59 2018-03-17 17:53
Tack Bob !
Har testat det men här snöade det så korta stunder så det blev inte tid för lite experiment :-)
ing-marie
Verkligen roliga bilder med de bråkande sidensvansarna.

Hälsningar
/ Peter
Svar från imse 59 2018-03-17 17:54
Tack Peter !
Dom är verkligen underhållande
ing-marie
Ja dom sitter inte still i många sekunder så det är bara att hålla avtryckaren ner. Många fina bilder har du fått. Själv har jag inte sett någon sidensvans i år.
Sten
Svar från imse 59 2018-03-17 17:55
Tack Sten !
Det är verkligen fart på dom, men det är väl tur att dom rör på sig så som dom vräker i sig.
ing-marie
Hej på dig!
Jag har inga sidensvansar hos mig :-/ Tack för att jag få njuta av dina :-) Superhärliga bilder, gillar de med blåst och de med snö massor.
Kram Ella
Svar från imse 59 2018-03-17 18:02
Hej !
Tack ! Det blev fint med snön men det varade inte länge.
Dom kom samma tid förra året och nu är det ljust när jag kommer hem från jobbet så jag hinner ut och fota en stund innan det blir mörkt. Lite svårt att variera fotandet, försökte med dubbelexponeringar i dag men det blev inte bra. Får på det igen i morgon om dom dyker upp.
Kram / ing-marie
De första bilderna har ett väldigt fint ljus över sig!
Svar från imse 59 2018-03-17 23:10
Tack Ragnar !
Det var ett härligt eftermiddagsljus.
ing-marie
Vad fantastiskt att ha tillgång till dessa vackra fåglar hela veckan.. Jag skulle nog ha blivit stressad.. Den som har designat dessa vackra fåglar har gjort ett extra bra jobb, man tröttnar ju aldrig på dom! Klart du måste fota dom så mycket det går, inget foto är det andra likt och snart försvinner dom norröver.. och man kan aldrig vara säker på att dom återkommer nästa vinter.. man kan bara hoppas! Tycker dom är lite roliga när dom är så irriterade på varann, jag har själv ALDRIG sett att dom verkligen biter eller hugger tag i varann! Dom bara 'hotar' hela tiden.. Störst och rödast gap vinner.. ungefär.. Tur är ju det, annars skulle dom väl förgöra varann! Som du säger så plötsligt sticker dom iväg och alla flyger nära varann och allt gruff verkar vara glömt.. Näe, dom är verkligen roliga och vackra att titta på! Även de mörka bilderna där man ser dom i siluett är fantastiska! Fortsätt fota! :-)
Hälsn!
Svar från imse 59 2018-03-17 23:15
Tack så mycket Jan !
Så sant som du skriver. Ibland så sitter dom utan äpple och ändå skall det bråkas.
Har fotat hela dagen i dag också :-)
ing-marie
Det var en stor blandning av fina bilder, en såg ju ut en en kärleksbild i mörkret, men det är det nog inte de hackar nog bara på varandra. Fina i motljus och snö mm
Svar från imse 59 2018-03-17 23:16
Tack Peter !
Tänkte också den tanken, men vi vet nog alla att så är inte fallet :-)
ing-marie
Wow,
mycket fina bilder på sidensvansarna. Vi har inte sett skymten av några på väldigt länge nu. Jag gillar nog mest siluettbilderna, kanske för att det inte är så vanligt. Men de är fina när de bara kivas också och naturligtvis när det snöar.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2018-03-17 23:18
Tack Lena !
Man vill ju försöka variera lite. I dag försökte jag med dubbelexponeringar men det blev inte bra. Får göra nya försök i morrn om dom kommer.
ing-marie
Fina, roliga fåglar!
Svar från imse 59 2018-03-17 23:19
Tack Per !
ing-marie
Riktigt fint! Gillar ljus och färg i bilderna! Själv ser jag nästan aldrig Sidensvansar. Har bara hänt någon enstaka gång. Rådjur däremot, det ser man nästan dagligen, men din bild sticker ut på den lilla bocken.
Ha det gott!
//Micke
Svar från imse 59 2018-03-17 23:21
Tack Mikael !
Jag brukar se dom på hösten när dom käkar upp alla rönnbär, men det gör dom så snabbt så då är det inte alltid man hinner med.
ing-marie
Himla grann bock. Och ursnygga bilder på den grälsjuka velociraptorn. Stillbilder på starar över fallfrukt om sommaren ger liknande resultat.
Svar från imse 59 2018-03-17 23:23
Tack så mycket Stefan !
Dom är vackra, speciellt när man ser dom bakifrån.
Och bocken var fin i kvällsljuset.
ing-marie



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg