DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Blev tvungen att köpa Elements också

Sedan en tid så prenumererar jag på PS och LR CC. Funkar jättebra tycker jag. Men vissa saker tycker jag är bökigt i PS, speciellt när jag skall göra montage. Har läst, kollat på Moderskeppet och försökt, men till slut gav jag upp. Visst fick jag till det till slut, men ack så mycket krångligare än vad jag är van med. Kanske stämmer det att det är "svårt att lära gamla hundar sitta".

Så för att tag sedan så slog jag till och köpte även Elements, så nu känner jag mig hemma igen.

Har väl pillat ihop några montage, detta är det senaste. En blandning av en del bilder som jag fotade i Gysinge för att par veckor sedan. 

Trevlig helg !

Inlagt 2018-02-16 20:54 | Läst 3139 ggr. | Permalink
Fin bild, jag har bara Elements, försöker hålla saker minimalistiska, hils, LO
Svar från imse 59 2018-02-17 09:35
Tack !
Man skaffar sig olika behov :-)
ing-marie
Ett fint allt i ett
Tänk om jag skulle kunna ge mig tid till att göra något så här läckert kollage..
underbart..kan känna hur kreativiteten flödar hos dig.
Ha fin helg
Gun-
Ja, inte är det så lätt när man vill göra något extra än 'standardsakerna' med en bild.. Känns som det blir 'learning by doing' varje gång.. man hinner ofta glömma mellan tillfällena.. Själv tror jag att det har en del med ålder att göra.. tyvärr! Själv har jag inte riktigt samma tålamod som tidigare heller.. Men hittills så klarar jag mig bra med Lightroom 6:14 men upplever att 6:an är lite långsammare än min tidigare 5:a, speciellt i uppstarten. Det är konstigt! Men jag tror mig ha läst att 6:an tar kontakt med Adobe varje gång den startas, så var det inte med 5:an.. Utöver Lightroom så har jag en gammal PS som jag mest använder för att skärpa upp JPG bilderna lite extra med, det är den bättre på än Lightroom! Och då använder jag mig av 'Skärpa' eller 'Oskarp mask' beroende på hur skarp bilden är från början. Ibland blir både Skärpa och Oskarp mask bäst. Eller Oskarp mask två eller t.o.m. tre gånger bäst.. Man får testa! Gick en gång en tre dagars kurs i Photoshop, men det kändes som jag lärt mig mycket själv redan innan, men 'lager' fick jag bättre vetskap om, fast det använder jag nästan aldrig..
Hälsn!
Jättefin bild men jag har bara Lightroom 6:14 men Elements fungerar inte på min dator sen skall man ha en hel del tid och det har jag inte just nu Ha en bra helg Hälsningar Gert
Snygg bild!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg