DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Kvällsfoto

I måndags så var det dags att försöka fota säsongens första norrsken. Det blev väl inte riktigt som jag hade hoppats. Visste ju att månen var så stor och full som den kan bli och att den skulle sabba det hela lite. Så det blev som det blev, själva norrskenet blev det inte heller någon riktig fart på under tiden jag var där. Jobbar man så kan man ju inte stanna ute hela natten.

Inte ofta jag tar en selfie, men nu hände det ! Ganska häftigt så mycket snön är upplyst av månen, det fanns inte någon annan ljuskälla i närheten.

Försökte få några av mina fåglar att sätta sig på rätt ställe en kväll då solen hade tittat fram, så jag kunde få lite färger i bakgrunden. Några var lydiga och vissa fattade inte galoppen, men kanske kan det bli något mer försök.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-12-07 17:03 | Läst 1853 ggr. | Permalink
Andra bilden, med både norrsken och karlavagn, är vacker!
Svar från imse 59 2017-12-10 19:07
Tack Ragnar !
ing-marie
Andra bilden är ju riktigt bra även om norrskenet är mest grönt. VI konstaterade att det varit norrsken på tisdag morgon. Dina stjärtmesar är trogna gäster ser jag.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-12-10 19:11
Tack Lena !
Tror övriga färger blev lite osynliga p.g.av månens ljus.
Ja, dom kommer nån sväng varje dag, men det blir korta besök.
ing-marie
Lite märkvärdigt att se fågelfoto tagit i så dåligt ljus, tillhör inte vanligheterna, fint blir det i vart fall. Riktiga vinterbilder utan snö och is känns fågelbilderna som. Och karlavagnen mitt i prick. Med tanke på runda stjärnor har du väl haft en exponeringstid på max 5 sekunder? Fast vidvinkel underlättar.
Svar från imse 59 2017-12-10 19:14
Tack Stefan !
Älskar ju att försöka få till vackra bakgrunder så jag blev glad att någon hann sätta sig där innan allt blev riktigt mörkt.
Här har du helt rätt, båda norrskensbilderna är fotade med tid 5 sek.
ing-marie
Du lyckades riktigt bra med norrskenet, särskilt i andra bilden. Fina fågelbilder med extra fint bakgrundsljus blir en fin avslutning på sviten!
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2017-12-10 19:16
Tack så mycket Bjarne !
Hade väl hoppats på lite mera färg, men man får väl vara glad åt det lilla.
Bakgrunden är lika viktig som motivet tycker jag.
ing-marie
Vad fint! Anar jag Öjarens strand kanske..? Tycker det blev väldigt bra, speciellt selfiebilden! Där får man ett fint perspektiv på det hela med både dig Karlavagnen och norrsken! Den här årstiden bjuder verkligen på fina motiv! Gillar också de mörkare fågelbilderna, det är ju så det oftast ser ut nu..
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-12-10 19:20
Klart att det är Öjaren :-)
I brist på tid och kanske lite rädsla att dra iväg långt in i skogen så får Öjarens strand duga. Men där är riktigt mörkt vanligtvis om inte månen lyser så starkt.
Mörka fågelbilder blir det mycket av nu denna årstid. I dag kom stjärtmesarna så sent så det blev riktigt höga iso. Varför man nu skall hålla på att fota dom hela tiden kan man ju undra, men det går liksom inte att låta bli :-)
ing-marie
Du har många lydiga fåglar som tydligen villigt agerar modell, så ibland kan de få vara lite olydiga. Fast den lilla vita snöbollen är då för söt.
Selfies där passar ju bra och inte stör det någon, annars är dessa sefiefotografer ett gissel då man är på resa. Alla ska fota sig framför alla sevärdheter, undrar så vad de gör med alla dessa bilder på sig själva på jordens alla hörn, vet kanske inte om att de varit där annars. ;)
Svar från imse 59 2017-12-10 19:26
Med mutor så går det ganska bra :-)
Snöbollen är en favorit
Ja, det blir nästan lite överdrivet ibland. Men numera kanske man slipper fota alla japaner om man är ute och reser, vilket man fick göra förr, för nu fixar dom det själva :-)
ing-marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg