DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Äntligen lite nytt

Nu har det bara varit några få arter vid min matning en längre tid. Visserligen har jag inte hunnit kollat så noga då dom flesta har gjort kväller då jag går ut för att fylla på mat.

Men så dök dom upp till slut, mina efterlängtade stjärtmesar.  Har sett skymten av dom i veckan och i dag hann jag ut med kameran för att få några bilder. Har ju massor med bilder på dom från förra året som jag är rätt nöjd med, men nu är det ny säsong så nu börjar vi om. ( så dagens bilder är väl inga höjdare, men kul för att det är dom första för säsongen )

Det verkar vara två sällskap även i år. En duo som alltid kommer ensamma och en kvintett eller om det ev. var en sextett i år ( hann inte med att se )  som alltid kommer tillsammans

Kul var också att ett gäng gråsiskor hittat hit, tror inte det var en enda här förra året. Ändå verkade dom så hemtama och var väldigt orädda.

Svartmesen irrar runt och tar sig en smakbit på det mesta.

Hacke dinglar runt i talgbollarna eller smaskar i sig fettet som jag egentligen tänkt till stjärtmesarna.

Blåmesar och talgoxar och nötväckor finns det gott om.

Fick nog energi av att vara ute för helt plötsligt var jag igång med bullbak,  ( vilket inte hör till vanligheterna ) Så nu gräddar jag under tiden jag bloggar. Så den här bullbilden är så färsk så ni bör nästan känna doften

I morgon kanske man tom. kan skruva ner isot, dom har lovat lite sol.

Önskar er en trevlig adventshelg !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-12-02 18:55 | Läst 1788 ggr. | Permalink
Vackert! Även adventsbilden är riktigt lyckad, och stjärtmesar har sitt sociala liv tydligen. På tal om bullar, la inte i kanel sist i mina snurror (glömde), utan extra smör och florsocker, samt mandelmassa och vanilj. Kaloririka och goda blev dom. Tror dina bullar också blev goda, de ser så ut.
Svar från imse 59 2017-12-07 10:22
Tack Stefan !
Har nog aldrig sett en ensam stjärtmes , så intressant hur olika alla fåglar lever och beter sig.
Bullarna blev klart godkända :-)
ing-marie
Vilken inspirerande och sprudlande helgblogg du bjuder på. Fågelfoto med de finaste gästerna varvas med jäsande saffransbak, jag kan känna lukten av de fina bullarna. Det här borde gå hem på FB, eller ? Gråsiskor dyker upp hos oss ibland och jag blir alltid glad av att se dem. Inga vanliga gäster men det händer. Stjärtmesar ser vi också ibland och de är nog här oftare än vi ser för det är ju bara på helgerna som vi kan ha koll på gästerna.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-12-07 10:28
Tack Lena ! Stjärtmesarna gör ju så snabba visiter, ca 30 sek. stannar dom nu och sedan kan det dröja en timme innan dom kommer igen. Så man får ha lite tålamod om man skall hinna med att se och fota dom.
Brukar nästan aldrig lägga ut matbilder på fejjan, men dessa bullar lade jag ut på instagram och delade sen den till facebook. Lite måste man ju få frestas :-)
ing-marie
He he grattis till allt! Visst får man energi när solen behagar lysa lite! Men du kanske inte hade sol? Här sken den från början men mulnade på lite vartefter dagen gick.. Vad roligt med Stjärtmesarna! Jag spanade efter sådana här idag men såg inga.. förra året såg jag dom nästan jämt under hela vintern.. Däremot hittade jag en stor flock siskor på kanske 300 st. nere i Alträden vid Årstaviken! Tror 99% var Gråsiskor, men jag såg också någon enstaka Grönsiska vilket var de första för mig denna säsong! Jag känner absolut doften av saffran.. :-)
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-12-07 10:33
Tack Jan !
Lite roligt, samma dag som jag såg stjärtmesarna hemma så fick jag rapport om att dom även var ute vid naturreservatet nu. Så dom känner väl när det är dags att få sig lite annan mat än insekterna som det säkert börjar tryta med.
Hoppas gråsiskorna stannar kvar ett tag nu, såg dom i alla fall i går när jag fyllde på mat.
Härligt att doften känns :-)
ing-marie
Tack för den läckra adventsbilden!
Svar från imse 59 2017-12-07 10:34
Var så god, så lite så :-)
ing-marie
Stjärtmesen är verkligen fin! Kul att du fått så många fina bilder på både den och andra fåglar, samt avslutar med adventsstämning!
Hälsningar, Bjarne
Svar från imse 59 2017-12-07 10:35
Tack Bjarne !
Stjärtmesarna är nog favorit nr ett.
Advent är mysigaste tiden tycker jag.
ing-marie



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg