DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Säsongens första

Så var det dags igen. Att försöka fånga norrskenet. Jag hade inte en tanke på att man kunde se det så tidigt på året så jag blev lite besviken när jag missade det häftiga skenet som var för X antal dagar sedan. 

 I går var det chans till att se det igen även om det inte skulle vara lika starkt denna gång. Det var molnfritt, varmt och man hade ledigt  kommande dag. Så det fanns ingen anledning till att inte chansa och åka upp till Öjaren.

Det där med inställningar blir jag inte klok på. Olika varje gång. Så det krävs en hel del övningar och tester, men det blir ju inte så många tillfällen att öva på så det får bli som det blir och så får man lära av misstagen.

Dom är inte så mycket red. i LR  lite uppljusade, men det blir väldigt grönt ibland så på en del har jag dragit ner mättnaden på det gröna men glömde det på en hel del :-) Så nu är det som det är.

Tyvärr så kom molnen strax efter midnatt när det började bli som vackrast. Men var väl ändå ganska nöjd med det jag fick se.

 Trevlig helg !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2016-09-03 13:15 | Läst 5173 ggr. | Permalink
Det blir väl alldeles utmärkt. Ser realistiskt ut. Som du säger, att få till färger kan vara väldigt svårt. Tog själv norrskensbilder i Kalix i vintras, körde sen hem i Januari med start kl 03, och just så var det i början på hemfärden, härligt vackert och nästan inga bilar.
Svar från imse 59 2016-09-08 22:10
Tack !
Kul är det, man glömmer både tid o rum. Som tur var så var detta en fredag kväll.
ing-marie
Så vackra bilder.
Svar från imse 59 2016-09-08 22:11
Tack Ingela !
ing-marie
Hej,
Imponerande bra så långt söder ut.
Ha en fin helg
Bob och Ninni
Svar från imse 59 2016-09-08 22:12
Tack Bob !
Ja, det händer ju lite då och då att det visar sig. Ingenting jag tänkt på innan jag började fota.
ing-marie
Snygga bilder Ing-Marie.
/Hans
Svar från imse 59 2016-09-08 22:12
Tack Hans !
ing-marie
Vackra bilder! Snyggt fångat!
/Anne
Svar från imse 59 2016-09-08 22:13
Tack Anne !
ing-marie
Tycker du lyckades alldeles utmärkt! Det är vackert när man även kan se de lila nyanserna! Jag brukar själv spana lite på himlen varje kväll innan jag lägger mig med förhoppningen att se norrsken, det har jag sett tidigare men nu är det ändå rätt längesedan.. Det kan vara svårt att se det här i Stockholm, men jag har ju faktiskt ändå gjort det.. Jag är beredd.. Vad fint du fick med Karlavagnen i flera av bilderna!
Hälsn!
Svar från imse 59 2016-09-08 22:15
Tack Jan !
Det är verkligen fascinerande hur färgerna visar sig annorlunda från stund till stund och när man ändrar position kan det se helt annorlunda ut. Så glad att få se detta ibland. Förhoppningsvis blir det flera tillfällen framöver. Säsongen har ju bara börjat.
ing-marie
Tjusiga bilder, jag var också ut häromkvällen men det var knappt synligt här. Men säsongen har ju nyss börjat så det blir sannolikt fler chanser!
Svar från imse 59 2016-09-08 22:17
Tack !
Ja, nu hoppas vi på många härliga tillfällen i vinter.
Gärna fredagskvällar :-)
ing-marie
Fint fångat tycker jag..blir dubbelt så trevligt med ett spegelblankt vatten i förgrunden..
Mv/G
Svar från imse 59 2016-09-08 22:18
Tack Gunte !
Ja, vill nu gärna ha lite flera tillfällen innan isen kommer :-)
ing-marie



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg