DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Öland del 1

Fyra dygn på Öland med fågelentusiasten Lena K, då blir det en hel del koncentration på fåglar men hann även med en hel del annat. Kom ner på fredagkväll, lördagen började med härlig soldimma, men jag var aningen för sent ute eftersom man var lite trött efter resdagen.

En snabb tur runt vandrarhemmet  ( Birdnest, nära Ottenby är verkligen att rekommendera ) innan vi gav oss iväg mot Ottenby.

Utsikten från vandrarhemmets inglasade altan var inte fy skam i det vackra vädret.

På vägen ut till Ottenby fick man inte köra som man ville, där var dt både små och stora vakter som kollade på oss innan dom släppte oss vidare.

Jag fastnade vid brushanarna, dom var kul att titta på.

Många lustiga ställningar.

Stenskvättan poserade villigt på muren.

Trodde detta var en lövsångare, men fick höra att det var en grönsångare. Inte lätt det här :-)

Så kom dimman tillbaka, sikten blev sämre och fotandet var inte så lätt längre.

På em. ljusnade det igen. Orkidéer och gullvivor lyste på ängarna.

En tofsvipa i typisk Öländsk natur.

En hare på span.

På söndagmorgon innan vi skulle dra norrut så fick Lena telefon om att dom sett en aftonfalk ( som visst skall vara rätt ovanlig enligt dom som kan det här ) så då var det bara att ge sig iväg för att få en halvtaskig bild på den :-)

Sedan drog vi vidare till Norr ut där vi bodde i en stuga i två dygn.

Fortsättning följer.

Förstora gärna !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2016-05-20 20:51 | Läst 3294 ggr. | Permalink
Fina bilder från ett vackert Öland..
Svar från imse 59 2016-05-22 09:40
Tack Ingela, visst är det vackert !
ing-marie
Vad härligt med lite Ölandsbilder.. Dit längtar jag alltid denna årstid! Första gången jag besökte ön för fåglarnas skull var nog 1980 tror jag, det blev några analoga bilder på den tiden.. bl.a. på en Svarthakad buskskvätta utefter fyrvägen ner till Ottenby, en fin väg som du också har bild från ser jag.. bara utefter den kan man se mycket fint, bara från bilen! Senast jag var där var 2008, i ett högsommarlikt väder, nästan +28° på dagarna och massor av Vitkindade gäss som sträckte norrut! Då hade jag en cykel med, det var väldigt fint att kunna cykla runt i 'lundarna' där nere, och även ner mot udden! Har också sett Aftonfalkar utefter vägen ner till Ottenby, det satt två stycken hanar med 100 m. mellanrum på en luftledning där. Två svarta individer med 'röda shorts'.. Jättefina! Minns att jag fick några analoga bilder på dom, som nu ligger nånstans.. Även en hona som på din bild har jag sett vid Beijershamn lite mer norrut på västra sidan, också en fin fågellokal! Även där har jag fått hyfsade analoga bilder! Men detta är decennier sedan.. Ser ut som ditt nya 80-400 har fått jobba en del.. hoppas det fungerade bra, det ser ut så!
Hälsn!
Svar från imse 59 2016-05-22 09:46
Tack Jan !
Det här var första gången jag var till Öland i "fotografiskt syfte". Var först där som barn, sedan som ungdom med ett gäng kompisar sedan har sambon och jag varit där, när jag kollade i mitt fotoalbum så var det 19 år sedan sist. Oj, vart tar tiden vägen !
Känner mig riktigt nöjd med objektivet om man ser till vad man kan kräva av det.
ing-marie



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg