DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Ny glugg

Ibland svänger det snabbt. Var lite sugen på ett nytt makro, men jag fotar ju inte så mycket med mitt gamla makro, skulle det bli mera om jag köpte ett nytt. Nä, tveksamheten kröp på mig.  Jag är ju svag för zoomar.  Mitt 70-200 har jag verkligen använt och varit nöjd med. Men det skulle ju vara kul med lite mera brännvidd. Vikten är viktig för mig, då jag gillar att traska runt med kameran på axeln. Stå still med ett stativ är inte det som händer så ofta.

Nikons 80-400 såg ju väldigt intressant ut, ung. samma vikt som 70-200. Kontaktade Cyberphoto om dom var intresserad av att köpa mitt Sigma 300 + 2 st. convertrar av mig.  Fick ett bra pris med tanke på vad jag gav för det för 4 år sedan. Så då var det bara att slå till.

Så helt plötsligt har jag ett 80-400 i ställt för ett nytt makro. Så det kan bli :-) Har hunnit testa det lite och hittills känns det väldigt spännande.

Så här kommer lite blandad kompott med den nya medlemmen i Nikonfamiljen.

Förstora !

Lite ovant ännu, men med lite mer samvaro så ska det nog bli bra.

Ha de gott !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2016-05-02 21:05 | Läst 3208 ggr. | Permalink
Jag har tittat lite på den gluggen också.
Men även Sigma och Tamrons 150-600
Men har inte köpt något ännu
Svar från imse 59 2016-05-02 21:27
Tamrons vet jag har varit ( är ) populär, men har även hört några som sålt det efter ett tag. Vet inte varför.
Jag tittade först på Nikons 200-500 som var rätt mycket billigare än 80-400 men då var det alldeles för tungt för mig.
Så nu känner jag mig nöjd.
ing-marie
Som vanligt har du bra bilder rakt igenom men blåmesen är kanske den som jag gillar bäst. Mycket fin. Objektivköp är alltid lite svårt. Vad ska man välja ? Hoppas du blir nöjd.
Sten
Svar från imse 59 2016-05-03 07:43
Tack Sten !
Blåmesen satt inte still många sekunder, så det var bara tur att det blev skaplig skärpa.
Det känns som att detta var ett bra val.
ing-marie
Oj vad du legat i... och på marken. ;)
Gillar Bofinken och färgerna i den.
/Lena :)
Svar från imse 59 2016-05-03 07:44
Måste ju värma upp det inför Ölandsresan :-)
Tack Lena !
ing-marie
Det där verkar spännande, det blev ju väldigt fina startbilder! En steglits (näst sista väl?) skulle jag vilja se en gång också! Hälsingar/ Björn T
Svar från imse 59 2016-05-03 07:46
Tack Björn !
Trots sin färg så kan det konstigt nog vara svårt ibland att se att det är en steglits.
ing-marie
Hej! Det ser jättebra ut med ditt nya 80-400, har själv ett exakt likadant objektiv, och tycker att det levererar väldigt bra bilder, om bara skärpan hamnar rätt, och det gör det för det mesta! De flesta av mina natur och fågelbilder jag haft i mina bloggar tidigare, är tagna just med det objektivet. Sen har jag kompletterat ytterligare med den 'nya' och väldigt prisvärda 200-500 mm zoomen, men det är på gränsen till för tungt, men ska jag verkligen fota fåglar under några timmar så väljer jag det sistnämnda objektivet. Men ska jag fota lite mer allround och dessutom ha det under ännu fler timmar så väljer jag hellre mitt 80-400, det är mycket bekvämare! Mitt 80-400 passar dock dåligt ihop med min extender x1,4 (version II), det ger i stort sett ingen förbättring jämfört med att 'beskära' i datorn istället. Däremot fungerar den extendern bra ihop med mitt 200-500 mm! Jag tycker 80-400 mm zoomen levererar väldigt bra närbilder, och då får man också ett bättre skärpedjup än när jag använder mitt fasta makro Nikkor 105 mm. Det objektivet har jag knappt använt på ett helt år nu..
Jag gillar bilden med Skatan extra mycket, även Steglitsen blev ju väldigt fin! Kul med Lövsångaren, eller vad det nu är.. sångare är svåra.. men dom är ju på gång nu när löven börjar spricka ut! Och 'oskärpan' känns ju fin också!
Hälsn!
Svar från imse 59 2016-05-03 07:58
Tack Jan !
Kommer ihåg att du skrivit om dina objektiv, men när man inte hade tankarna på att köpa nytt så tänkte jag inte så mycket på vad det var. Men jag kommer ihåg att du skrev att det var lite tungt när det gäller 200-500.
När köpte du ditt 80-400 ? Det fanns ju en tidigare version också.
Är man lite klen i armarna så är nog detta gränsen på vad jag kan hålla och gå och bära på en stund.
Har en converter 1,7 till mitt 70-200 men vet inte om det funkar så bra, säger som dig, då är det nästan bättre att beskära.
Visst är det en lövsångare, sällan jag ser den, oftast hör man den bara.
Steglitsen kom till min matning som på beställning första stunden jag skulle testa objektivet :-)
ing-marie
ehrsa 2016-05-03 10:51
Hej! Mitt 80-400 är av den senaste versionen, inköpt på Scandinavian Photo för två år sen, och det är verkligen ett riktigt bra objektiv tycker jag, men jag blev lite besviken att det inte blev skarpare bilder med min extender x1,4 och ibland kan jag känna att jag skulle vilja 'nå' lite längre, utan en beskärning i datorn efteråt! Visst, man kan ju ha en 'DX' kamera så blir det ju en cropfaktor på objektiven som förlänger brännvidden, men det blir ju som att 'beskära' bilden i efterhand.. När Nikon då kom med sitt nya och 'billiga' 200-500 mm förra hösten så kände jag att det skulle funka för mig, och då når jag det där 'lite längre bort' som jag hade hoppats på med 80-400 + ext. x1,4 men den 'kombon' blev ju inte så bra som jag hoppats på.. Nu behöver jag egentligen ingen extender när jag går ut med mitt 200-500, men ofta tar jag ändå med extendern i fickan eftersom det visade sig att det objektivet trivdes bättre ihop med min ext. x1,4 och då har jag 700 mm i brännvidd att ta till om jag skulle vilja, detta innan eventuell beskärning i datorn efteråt..

Mitt 200-500 mm är nästan ett kilo tyngre än 80-400 mm zoomen.. och det känns verkligen! Men jag klarar av det, fast gränsen för mig är troligen nådd! Jag tar ofta min 'lilla' (ändå fullformat) kamera D750 ihop med mitt 80-400 mm zoom istället för min 'stora' D800E med mitt 200-500 mm zoom, om jag ska ut och gå nästan en hel dag, den kombinationen är väldigt mycket lättare att bära på, och ger ändå tillräckligt bra bilder för mina behov!! Men, ska jag ut i skärgården eller till andra ställen med mycket fågelmotiv så blir det ändå bäst med min tunga kombination av kamera och objektiv.. då får det väga 3,3 kg istället för 2,4 kg som den 'lilla' kombinationen väger! Jag tycker mycket om att ha de två kombinationerna att välja på + andra objektiv också så klart.. Jag har noterat att det kan ta väldigt lång tid när man lämnar in nått till Nikon.. så två kameror är ett måste känner jag, även två telezoom behövs, det märkte jag i vintras när mitt 200-500 zoom var inne hos Nikon i tre månader när jag upptäckte att bländaren inte fungerade i minusgrader.. (det slutade med att jag fick ett nytt objektiv) Då var det riktigt bra att också ha mitt förträffliga 80-400 mm zoom!

Vad kul att Steglitsen kom så otroligt lämpligt, den bilden är verkligen fin! Och roligt med Lövsångaren också! Jag lyssnar intensivt varje dag nu för att få höra första sången från en sådan! Det är ju Lövsångare och Bofinkar som kommer dominera fågelsången framöver, ända in i juli ett par veckor.. Och en 'chokladdopping' fick du också med, dom är fina tycker jag!
Hälsn!
Kan inget om Nikon, men vad jag kan är att se att dina bilder är mycket fina.
Vet också att jag borde skaffa mig ett lite bättre reseobjektiv. Det jag har nu är utan stabilisering och Canons 28-300 som jag har är så tungt att släpa runt. Beslutsångest inför vad jag ska satsa på.
Svar från imse 59 2016-05-03 18:54
Tack !
Är det någon som behöver ett bra reseobjektiv så är det väl du :-)
ing-marie
Jätte fina bilder! Ser ut att vara ett bra köp. Med vänlig hälsning Nilla



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg