DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Allt annat än djurens helg !

Sedan jag skaffade hund i början på 90-talet så har jag haft svårt för det  med fyrverkerier. Min förra hund var jätterädd för detta oljud. Man gruvade sig långt i förväg och hade svårt att njuta av helgen för man visste hur det skulle bli. Nu var det väl inte av den värsta sorten, hon satt inte och skakade men det var svårt att få ut henne och hon gick undan. Men hon bevisade också att det går att hålla sig i ca 15 timmar om det var nödvändigt.

Som tur är så har vi inte dom problemen med Chessie.  Hon har nu ganska stora problem med sitt hjärta och äter en massa mediciner. Vågar inte tänka på hur det skulle ha gått om hon varit skotträdd.

Ok att man firar vid tolvslaget, men det är det där skjutande före och efter som är så onödigt och även förbjudet, i alla fall i vår kommun.

Så tacka vet jag naturens eget fyrverkeri, miljövänligt och tyst !

Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR !

  //     Ing-Marie

Inlagt 2014-12-30 22:52 | Läst 3440 ggr. | Permalink
Ja det är ett elände med detta smällande, jag har en skotträdd hund själv och det som ställer till det är främst denna lågintensiva terror som bedriv från mitten av december till mitten av januari. Vi firar nyår hemma med hög musik efter bästa förmåga.
Gott Nytt År!
-affe
Själv stannar jag ALLTID hemma på nyår! Har sett raketer fara förbi straxt utanför lägenheten ett par gånger under tidigare år.. åker en sån in genom ett fönster eller in på balkongen så blir det en lägenhetsbrand! Om ingen är hemma och kan släcka den eventuella branden, så lär allt vara utbränt och förstört.. jodå jag har rätt bra backup på bilderna, på annan plats..

GOTT NYTT ÅR!
Hälsn!
Vår Freyr blev tyvärr skrämd av fyrverkerier rakt över vårt hus första året.
Vi har kommit fram till att det är tjutet och det plötsliga ljusskenet som skrämmer.
Första året låg han nere i källaren och vi fick ingen kontakt med honom.
Nu har han feromonhalsband, för att bli lite lugnad men
vi tillbringar årets sista timmar ute i skogen, där det är tyst.
Ha det gott
Marianne
Dessa smällare är ett otyg både för våra fyrbenta och miljön! Har själv haft skotträdda hundar och det har varit ett elände både nyår och påsk. Det är inte nyårsfirandet man funderat mest över, utan hur man skall kunna eliminera skotträdslan på bästa sätt. GOTT NYTT ÅR! Yvonne
Jag kan uppskatta ett fint fyrverkeri men slutade själv med sådant när barnen klev in i tonåren. Jag kan förstå att det är ett stort problem för många djur. Gott Nytt År Ing-Marie!
Håller med dig!
Gott nytt år!
Katarina
Det där fyrverkeriet på din bild var betydligt vackrare än allt smällande.
I år såg vi dessutom inte så mycket i den täta dimman som var här, men nog small det nog mer och längre än vanligt. Dessutom så roade sig vissa ouppfostrade individer med att skjuta sina raketer på både folk och hundar.
Tack så mycket för era rader !
Är så tacksam att vår Chessie var helt oberörd för det smällde ganska bra här. Men tänkte på alla som blir livrädda.
Önskar nu er en god fortsättning på året !
ing-marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg